John van Meer John van Meer
14/08/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2023 10:00

Bitcoin koers extreem rustig: Wat betekent dit voor investeerders?

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De nieuwe week is weer begonnen en dus heb ik een nieuwe video voor jullie. In de video van deze week bespreek ik Bitcoin beursfondsen (ETF) en of een van de vele aanvragen al dan niet zal worden goedgekeurd.

Er is veel speculatie rond dit onderwerp, vooral na de opmerkingen van de voormalige SEC-voorzitter die suggereert dat de huidige vorm van de Amerikaanse toezichthouder geen Bitcoin ETF zal goedkeuren. Maar kunnen we deze bewering wel geloven?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin beursfonds is kwestie van tijd

Ik deel mijn perspectief op deze kwestie en ben van mening dat een Bitcoin ETF wel degelijk zal worden goedgekeurd. Het is slechts een kwestie van tijd. Een van de belangrijkste redenen voor mijn optimisme is het feit dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, een aanvraag voor een ETF heeft ingediend.

Zij hebben in het verleden 575 ETF-aanvragen goedgekeurd gekregen en slechts één werd afgewezen. Voor mij is het dus op basis van deze score meer een vraag van “wanneer” dan “of” het zal gebeuren.

Analyses van bitcoin, ethereum en meer

Daarnaast heb ik het in de video ook over de huidige volatiliteit van de bitcoin koers. Momenteel bevindt bitcoin zich in een van de laagste volatiliteitsperiodes ooit. De vraag is: wanneer komt hier een einde aan? Voor nu lijkt de koers zijwaarts te bewegen, maar als de $30.500 wordt doorbroken, kan er een positieve verandering optreden.

Verder deel ik analyses van ethereum (ETH), de SP500 en de Amerikaanse dollar (DXY) om jou een beeld te geven van de huidige stand van de crypto- én financiële markten.

Advertentie

Meer leren over crypto? De Bitcoin Consultant helpt je graag

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt John zelfs een gratis cursus voor beginners! John heeft ook een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over zijn diensten.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie