Simon Bosch Simon Bosch
26/11/2023 13:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2023 11:50

Bitcoin koers zijwaarts, altcoins stelen deze week de show

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en crypto veren op, solana in de schijnwerpers

Foto: Golden House Images/Shutterstock

De bitcoin koers heeft afgelopen week vrijwel helemaal niets gedaan. Voor veel altcoins gold zo ongeveer hetzelfde, maar sommige coins sprongen er letterlijk en figuurlijk bovenuit. Sommige altcoins die te maken hebben met NFT’s stonden daarin centraal.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

ApeCoin (APE) stijgt het hardst op zaterdag

Crypto-almanak CoinGecko is niet alleen handig om de marktwaarden van verschillende coins met elkaar te vergelijken – je kunt er ook goed mee zien welke coins het hardst zijn gestegen over een bepaalde periode.

ApeCoin (APE) presteerde op zaterdag het beste, met een stijging van ongeveer 19% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat is een flinke afstand van de nummer twee, dat was op zaterdag namelijk Decentraland (MANA). De koers van deze metaverse-altcoin leefde met 12% op. De nummer drie op de lijst was Mina Protocol (MINA), die met 9% steeg.

Ook gemeten over de rest van de week ging het goed met APE, in totaal is de coin gestegen met zo’n 24%. Het project wordt geholpen door optimisme in de non-fungible token (NFT) sector in het algemeen. Langzaam beginnen bedrijven weer interesse te krijgen in deze tokens. Zo heeft Nike een nieuwe serie NFT’s, en PostNL’s Crypto Stamp steeg begin deze maand met een enorm percentage.

Het is dan ook geen verrassing dat het project met de beste prestaties van de afgelopen 7 dagen Blur (BLUR) is. Dit is een NFT-handelsplatform dat dit jaar de allergrootste is geworden. Het project bestaat pas sinds dit jaar, maar toch is het pijlsnel groter geworden dan OpenSea.

Advertentie

Veel altcoins gaan zijwaarts

Het was in altcoin-land in het algemeen vrij saai. Veel cryptocurrencies met een grotere marktwaarde werden afgelopen week gekenmerkt door grotendeels zijwaartse koersen, waaronder XRP, ethereum (ETH) en zelfs Solana (SOL), die de afgelopen weken razend populair was. Voor Mina Protocol (MINA) en Klaytn (KLAY) was de week positiever, deze coins zagen stijgingen van respectievelijk 32% en 30%.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie