Roy van Krieken Roy van Krieken
01/11/2023 20:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 21:45

PostNL’s Crypto Stamp verschijnt met 1000% stijging op de markt

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Erik Laan

Sinds de lancering van PostNL’s Crypto Stamp is de interesse voor deze unieke combinatie van postzegels en cryptocurrency groot. De verkoop gaat hard en de eerste items zijn reeds uitverkocht. Inmiddels worden ook de eerste digitale postzegels al verhandeld op NFT-marktplaats OpenSea. En dit heeft recent voor flink wat opschudding gezorgd.

Crypto stamp blijkt populair

Zowel de nieuwe ‘NL Crypto Stamp 2’, als de ‘Crypto Stamp safe’ gingen onlangs in de verkoop. Met name de safes bleken bijzonder goed in de smaak te vallen bij handelaren en verzamelaars. Met een oplage van slechts 250 was de regenboogvariant (de meest zeldzame) van de ‘crypto stamp safe’ dan ook al binnen enkele minuten volledig uitverkocht.

Het is deze regenboogvariant die een opmerkelijke verschijning heeft gemaakt op Opensea. Verkopers hebben het lef om deze zeldzame postzegel te noteren voor maar liefst 0,55 ethereum (ETH), ofwel zo’n 930 euro – een verbazingwekkende 1.000% stijging ten opzichte van de oorspronkelijke aankoopprijs van €9,25.

Hoewel deze verkoopprijs de wenkbrauwen doet fronsen, is er een belangrijk detail om in acht te nemen: er zijn nog geen officiële biedingen geplaatst. Ondanks dat de verkopers hoog inzetten, lijken potentiële kopers wat terughoudender. De vragen die nu in de lucht hangen: is deze prijs de daadwerkelijke waarde van de postzegel of is het slechts een te ambitieuze poging?

Optimisme in de Lucht

Degenen die het geluk hadden om een regenboog Crypto Stamp safe te bemachtigen zullen zich ongetwijfeld goed voelen over hun aanvankelijke investering. Hoewel er nog geen kopers zijn bij deze prijs, kan het huidige marktsentiment snel veranderen. Met het unieke karakter van PostNL’s aanbod, is het niet ondenkbaar dat verzamelaars bereid zullen zijn diep in de buidel te tasten voor zo’n zeldzaam item. Zeker als je bedenkt dat er slechts 250 regenboog crypto safes in omloop zijn.

Hoewel de huidige verkopen nog niet zijn gerealiseerd, geeft het wel aan hoe enthousiast en optimistisch verkopers zijn over de potentiële waarde. Het blijft afwachten of de markt deze waardering deelt.

De digitale verzamelitems vliegen ondertussen nog altijd als warme broodjes over de toonbank waar de eerste varianten inmiddels al zijn uitverkocht. Wie nog een ‘Crypto Stamp 2’ wil bemachtigen voor €9,25, gaat naar de officiële PostNL website.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie