Ivo Melchers Ivo Melchers
10/05/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2023 11:00

Bitcoin Ordinals binnenkort beschikbaar op Binance NFT marktplaats

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De stijgende populariteit van Bitcoin (BTC) Ordinals zijn de afgelopen maanden veel in het Bitcoin nieuws verschenen. Er lijkt namelijk maar geen einde te komen aan de groeiende adoptie van non-fungible tokens (NFT’s) en sinds kort tevens BRC-20 tokens op het Bitcoin netwerk. De nieuwe technologie verbreekt record na record en dit heeft verschillende implicaties voor de blockchain zelf. De transactiekosten rijzen bijvoorbeeld de pan uit en Binance besloot hierom zelfs om tijdelijk de BTC-opnames stil te leggen.

Eind maart breidde de populaire NFT marktplaats Magic Eden al uit naar het Bitcoin netwerk door Ordinals te ondersteunen. Nu heeft de NFT marktplaats van Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, bekendgemaakt dat Bitcoin NFT’s binnenkort zijn intrede zullen gaan maken tot de marktplaats.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance NFT X Bitcoin Ordinals

De Binance NFT marktplaats was voorheen al geïntegreerd met andere netwerken, waaronder BNB Chain (BNB), Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC). Met de update kunnen gebruikers van Binance Bitcoin NFT’s kopen en verhandelen van bestaande Binance-accounts. Volgens de aankondiging zal de update ook royalty-ondersteuning en ‘’extra inkomsten genererende mogelijkheden” bevatten voor degenen die Ordinals maken.

NFT’s op Bitcoin verschillen tot de traditionele NFT’s, aangezien een Ordinal een inscriptie is op de blockchain. Gebruikers kunnen data meedragen aan individuele satoshi’s, de kleinste eenheid van BTC. Bij traditionele NFT’s, bijvoorbeeld op Ethereum, worden de bestanden opgeslagen op een server en linkt elke token naar de bijbehorende map waarin het bestand zich bevindt.

De grote cryptobeurs OKX bracht Ordinals eind april ook al naar naar zijn marktplaats en wallet-ecosysteem.

Advertentie

Aantal Bitcoin inscripties blijft maar stijgen

De populariteit van de nieuwe technologie komt duidelijk naar voren in de data wat betreft het aantal inscripties. Zo kon je gisteren lezen dat het aantal inscripties op Bitcoin in de afgelopen 8 dagen is verdubbeld tot een huidig aantal van meer dan 5 miljoen.

Ook is de marktkapitalisatie van alle BRC-20 tokens flink in waarde gestegen en is de allereerste Bitcoin token, ‘Ordi’, inmiddels zelfs gelanceerd op grote cryptobeurzen als Crypto.com, Gate.io en Bitget.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie