Erik Juffermans Erik Juffermans
24/03/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2023 06:00

Populaire NFT marktplaats Magic Eden ondersteunt nu Bitcoin Ordinals

icon-nft
NFT nieuws
Populaire NFT marktplaats Magic Eden ondersteunt nu Bitcoin Ordinals

Foto: Hassel Stock/Shutterstock

Sinds januari is het mogelijk om op het Bitcoin (BTC) netwerk non-fungible tokens, of NFT’s, te genereren. Deze Bitcoin NFT’s heten Ordinals en zijn sinds kort zeer populair. De grote NFT marktplaats Magic Eden heeft daarom deze week een nieuwe marktplaats voor Ordinals gelanceerd.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Bitcoin Ordinals stijgen in populariteit

Bitcoin NFT’s of Ordinals zijn binnen rap tempo erg populair aan het worden, en daar speelt Magic Eden nu op in. Tot voorheen was de marktplaats vooral gefocust op Ethereum (ETH) en Solana (SOL) NFT’s, maar met Ordinals breiden het uit naar Bitcoin.

Magic Eden integreert onder andere de Bitcoin wallets Hiro en Xverse om de nieuwe marktplaats gebruiksvriendelijker te maken.

Bitcoin NFT’s verschillen met bijvoorbeeld Ethereum (ETH) NFT’s. Waar een Ethereum NFT een soort token is die gebruik maakt van de blockchain, is een Ordinal een inscriptie op de blockchain, gegraveerd in een satoshi. Volgens de CEO van Magic Eden, Jack Lu, is dit wat Ordinals zo interessant maakt.

“Op Bitcoin zijn alle media die worden geüpload op de chain onmogelijk te verwijderen of te veranderen. Deze simpliciteit wordt omarmd door vele makers van NFT’s die pure verzamelitems willen creëren op de blockchain,” aldus Lu.

Veiling van Yuga Labs

Begin deze maand kwamen Bitcoin NFT’s in de schijnwerpers te staan met een veiling van het NFT bedrijf Yuga Labs. Het bedrijf dat onder andere achter de bekende Bored Ape Yacht Club (BAYC) collectie zit, veilde zijn eerste Bitcoin NFT collectie genaamd TwelveFold.

Tijdens deze veiling werden 288 exemplaren van de collectie geveild en in totaal 16,5 miljoen dollar opgehaald. De veiling was dus een succes maar er was ook een hoop kritiek. De manier waarop de veiling georganiseerd was werd volgens sommigen een “droom voor scammers” genoemd.

Ondanks de kritiek was er ook lof. Yuga Labs had namelijk ook kunnen kiezen voor een veiling op basis van bijvoorbeeld het Ethereum netwerk. Ondanks de mankementen werd de keuze voor een veiling door middel van het Bitcoin netwerk moedig genoemd.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie