BTC en ETH kelderen door toespraak Fed-voorzitter Jerome Powell

Gisteren gaf de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, ook wel de Fed genoemd, een speech over onder meer het in bedwang houden van de inflatie. Hij gaf aan dat zij er alles aan zullen doen om die inflatie weer onder controle te krijgen. Echter, hij geeft ook aan dat dat betekent dat er pijn in de markt zal ontstaan. Dit werd door investeerders over de hele wereld niet bepaald gewaardeerd.

Speech Jerome Powell

Vrijwel direct na de toespraak van Powell begon het enorm onstuimig te worden op de markten. Niet alleen de crypto markt was erg volatiel, ook op de aandelenmarkt was een sentiment van onzekerheid en angst op te merken.

“De overkoepelende focus van het Federal Open Market Committee is op dit moment om de inflatie terug te brengen naar onze doelstelling van 2%”, zei Powell

BTC en ETH koersen

De koers van bitcoin (BTC) zakte uiteindelijk zo’n 6% weg. Kortstondig werd vanochtend op de meeste exchanges zelfs een koers onder de $20.000 aangetikt. Op Binance was het dieptepunt bijvoorbeeld $19.930. Vorige maand leek het er even op dat bitcoin weer aan een mooie rally was begonnen, maar op het moment van schrijven staan we helaas weer met de hakken over de sloot boven de $20.000

De ethereum (ETH) koers deed het niet veel beter. Eerder een stuk slechter. Sinds de speech van Jerome Powell is de ethereum koers met zo’n 11% gedaald! Op het moment van schrijven wordt ETH verhandeld tegen een prijs van precies $1.500. 

Het is duidelijk dat crypto investeerders niet zaten te wachten op de woorden van Powell. Vooral het feit dat Powell benoemt dat er hoogstwaarschijnlijk een periode van ondermaatse groei nodig is om de inflatie af te remmen zorgde voor een schokgolf in de markt.

“Herstel van de prijsstabiliteit zal enige tijd vergen en vereist een krachtig gebruik van onze instrumenten om vraag en aanbod beter met elkaar in evenwicht te brengen,” zei hij. “Om de inflatie terug te dringen, is waarschijnlijk een aanhoudende periode van onder het trendmatige groeitempo nodig.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie