Simon Bosch Simon Bosch
25/12/2022 09:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2022 09:35

Craig Wright stopt met mensen overtuigen dat hij Bitcoin bedacht heeft

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Identiteit van 'Bitcoin bedenker' @Satoshi bekendgemaakt

Standbeeld voor Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto. Foto: Szabolcs Magyar/Shutterstock

Eén van de grootste mysteriën van vandaag is wie de bedenker van Bitcoin is. Want ‘Satoshi Nakamoto’ is volgens veel aanwijzingen niet meer dan een pseudoniem. Er zijn veel mensen geweest die hebben geprobeerd te bewijzen wie Satoshi is, zoals Craig Wright. Hij claimde voorheen dat hij het zélf is, maar daar is hij nu mee gestopt.

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Craig Wright stopt met Bitcoin rechtszaken?

In 2016 claimde hij voor het eerst in een blogartikel dat hij de uitvinder van Bitcoin (BTC) is. Veel mensen geloofden hem niet, wat voor een belangrijk deel zou zijn gekomen doordat het bewijs dat hij leverde geen sluitende conclusies biedt.

Dit leidde tot rechtszaken. Anderen geloofden hem niet en noemden hem een fraudeur, zoals de Noorse Magnus Granath (op Twitter ook wel bekend als Hodlonaut). De opmerkingen van Hodlonaut leidden ertoe dat Wright Hodlonaut heeft aangeklaagd wegens smaad, maar inmiddels heeft vermeende Bitcoin-uitvinder de rechtszaak verloren. In het bewijs dat hij aanleverde zaten de nodige gaten, maar hij wilde niet nog meer bewijs tonen.

In een grote hoeveelheid Twitter-berichten verklaart de programmeur dat hij op zoek was naar ‘externe validatie’, maar dat hij hiermee is gestopt. Hij zinspeelt zijn energie te leggen op de dingen die hij belangrijk vindt, zoals aandacht geven aan zijn familie en vrienden. Dat lijkt te betekenen dat hij verder geen rechtszaken over de ‘wie-is-Satoshi-discussie’ wilt.

Ook verklaart hij verder te willen werken aan Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV), waarmee hij de transactiekosten wil laten dalen tot minder dan 0,001 dollarcent.

Advertentie

Heeft de bedenker van Bitcoin geen behoefte om zijn identiteit te onthullen?

Zelfs de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden noemde hem onlangs een oplichter, omdat Satoshi nooit zelf zijn identiteit heeft bevestigd. Er gaan ook geruchten over dat Elon Musk de bedenker van Bitcoin is. Musks twee eerste bedrijven, Zip2 en X.com, hadden erg veel weg van Bitcoin.

Helaas valt nog steeds niet met zekerheid te zeggen wie de uitvinder nou precies is. De informatie die Satoshi vrijgaf was namelijk altijd erg beperkt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie