Roy van Krieken Roy van Krieken
16/10/2022 10:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2022 10:02

Is Elon Musk stiekem Satoshi Nakamoto? Nieuwe geruchten duiken op

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Szabolcs Magyar/Shutterstock

Al sinds het ontstaan van het Bitcoin (BTC) netwerk is het onbekend wie nu verantwoordelijk was voor het creëren van dit netwerk. Het enige wat we weten is dat de oprichter bekend staat onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Wie er schuilgaat achter deze naam is nog altijd een mysterie. Deze week ontstonden er echter geruchten dat Tesla-CEO en rijkste man ter wereld Elon Musk hier iets mee te maken zou hebben.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Is Elon Musk de oprichter van Bitcoin?

Dat Elon Musk de persoon achter Satoshi Nakamoto is werd bepleit door een voormalig stagiair bij SpaceX, wat uiteraard ook een bedrijf van Musk is. Deze stagiair, Sahil Gupta, is er heilig van overtuigd dat Musk de maker van het Bitcoin netwerk is.

Hoewel deze theorie niet nieuw is, maakt Gupta een fascinerende vergelijking van de overeenkomsten tussen Nakamoto en Musk waardoor deze theorie weer tot leven kwam binnen de crypto gemeenschap. Gupta deelde zijn bevindingen met BeiInCrypto.

“Een paar jaar geleden vroeg ik me af of Musk misschien in staat was de broncode van Bitcoin te schrijven. Toen realiseerde ik me dat hij dat ook daadwerkelijk is. Musk schreef de software voor zijn eerste bedrijven, Zip2 en X.com, die letterlijk gespecialiseerd waren in peer-to-peer betalingen. De broncode van X.com was geschreven in C++ en werd omschreven als ‘monolithisch’. Dat was die van Bitcoin ook.”

Daarnaast gebruikten zowel Nakamoto en Musk dezelfde termen als zij stukken schreven bijvoorbeeld op een internet-forum. Volgens Gupta zijn de overeenkomsten zo sterk dat bij hem het vermoeden sterk werd aangewakkerd dat het hier misschien over dezelfde persoon ging.

Elon Musk ontkent

Gupta zegt dat hoewel er geen direct bewijs is dat Musk Satoshi is er wel een tsunami aan indirect bewijs is. Hij zei dat het “de zeldzame kruising is van geografische locatie, technisch vermogen, schrijfstijl en motiverende filosofie” is.

Musk zelf heeft reeds in 2017 ontkend dat hij iets met het ontstaan van het Bitcoin netwerk te maken heeft. Of Gupta het hier aan het juiste eind heeft valt in werkelijkheid natuurlijk ook te betwisten. Desalniettemin lijkt de theorie dat Elon Musk de persoon achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto is weer op te leven binnen de crypto gemeenschap.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie