Timo Bult Timo Bult
26/07/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2022 13:15

Crypto-fondsen zien grootste instroom sinds november 2021

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto-fondsen zien grootste instroom sinds november 2021

Foto: PXLR Studio/Shutterstock

Het was weer een positieve week als het om de grote crypto-investeringsfondsen gaat. Institutionele investeerders staken weer netto meer in deze fondsen, waarmee de afgelopen week de vierde positieve week op rij is. Dit blijkt uit de nieuwste update van CoinShares.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aangepaste cijfers: $206 miljoen naar bitcoin fondsen

Maar eerst nog even de cijfers van twee weken geleden. Die zijn namelijk aangepast doordat bepaalde data pas deze week is aangeleverd. Uit de initiële data van twee weken geleden bleek dat er $30 miljoen in alle crypto-fondsen was geïnvesteerd. Uit de geüpdatete cijfers blijkt dit echter $343 miljoen te zijn. Dit markeert de grootste instroom sinds november vorig jaar.

Ook de cijfers voor alleen de bitcoin (BTC) fondsen vallen hoger uit door de nieuwe cijfers. Twee weken geleden stroomde er aanvankelijk nog $19 miljoen de fondsen in. De nieuwe cijfers tonen een stuk positiever beeld. De netto instroom kwam twee weken geleden namelijk op maar liefst $206 miljoen uit, het hoogste niveau sinds mei 2022.

Ethereum (ETH) fondsen deden het twee weken geleden ook beter dan eerder gedacht. Waar de cijfers eerst nog op $8 miljoen uitkwamen, stroomde er met de verlate data alsnog $120 miljoen deze fondsen binnen.

Vorige week ook positief, maar niet zo spectaculair

Dan nu de cijfers van de afgelopen week. Ook die waren positief maar dus niet zo spectaculair als twee weken geleden. In totaal stroomde er vorige week $27 miljoen de grote crypto-fondsen in. Sinds het begin van deze maand komt het totaal hiermee uit op $394 miljoen.

De bitcoin investeringsfondsen zagen netto $16 miljoen binnen stromen. Ethereum fondsen groeiden met $8 miljoen. Samen met de data van twee weken geleden concludeert CoinShares:

“Deze instroom markeert de grootste instroom in één week sinds juni 2021 en impliceert een keerpunt in het sentiment na een recente reeks uitstroom van 11 weken. Het suggereert ook dat naarmate The Merge vordert tot voltooiing, het beleggersvertrouwen zich langzaam herstelt.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie