Rico Engelbarts
16/10/2018 19:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2018 19:36

De allerlaatste dip van Bitcoin ooit?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De koerswaarde van Bitcoin (BTC) is de afgelopen 24 uur behoorlijk geschommeld. Eerst steeg de Bitcoin-koers van $6.150 met $600 naar de $6.750 en vervolgens ‘dipte’ deze weer omlaag naar de $6.150. Momenteel staat de koerswaarde van Bitcoin rond de $6.600.
AngeloBTC, een cryptoanalist met duizenden volgers op Twitter, noemt deze daling de allerlaatste dip van Bitcoin ooit. De crypto-analist zegt dit in een bericht op Twitter en voegt daar een grafiek aan toe waar het inderdaad op lijkt dat de koers van Bitcoin haar bodem heeft bereikt.


AngeloBTC is niet de eerste analist die meent dat Bitcoin haar bodem heeft bereikt. Dave the Wave, tevens een Bitcoin-analist op Twitter deed al een dergelijke uitspraak van het weekend. Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital gaf al meerdere malen aan dat BTC over haar dieptepunt heen is. Terwijl Arthur Hayes, CEO van crypto-exchange BitMEX, aangaf dat BTC eerst een bodem rond de $5.000 moet testen voordat er een nieuwe rally kan beginnen.
De sterke koerswisselingen van de afgelopen 24 uur hebben hoogstwaarschijnlijk te maken met cryptocurrency-exchange Bitfinex. De exchange heeft moeite om een nieuwe bank te vinden en er zijn geruchten dat het bedrijf failliet dreigt te gaan, wat onrust heeft veroorzaakt. Investeerders hebben massaal Thether (UDST) gedumpt voor onder andere Bitcoin (BTC). Ondertussen lijkt de crypto-markt zich weer te hebben gestabiliseerd nadat Tether zich weer heeft hersteld.
Door het verkopen van UDST voor BTC is ook het volume van Bitcoin omhoog geschoten in de afgelopen 24 uur. Het dagelijks handelsvolume van BTC verdubbelde en steeg daarmee tussen de $2 en $3 miljard naar bijna $7 miljard. Momenteel ligt het handelsvolume van BTC rond de $5 miljard. Crypto Rand, een crypto-trader zei het volgende op Twitter:

Bitcoin ziet haar grootste handelsvolume sinds april en houdt de belangrijkste downtrend-weerstand onder controle. Het ziet er fantastisch uit.

AngeloBTC impliceert met zijn Twitter-bericht dat er een Bitcoin bull-rally op komst is. Hoewel dat wellicht te mooi klinkt om waar te zijn, is hij niet de eerste analist die een bodem in de koers ziet. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie