Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Had Bitcoin (BTC) niet al een bodem bereikt?

Had Bitcoin (BTC) niet al een bodem bereikt?

In de afgelopen maand werd door menigeen gesteld dat Bitcoin (BTC) inmiddels toch echt wel een bodem bereikt heeft, maar toch kelderde de BTC-prijs afgelopen week met $400. Met een nieuw jaarlijks dieptepunt van minder dan $5.850 lijkt ondanks de aanhoudende bear markt niemand rekening te houden, maar hoe zeker kunnen we zijn dat die bodem nou écht bereikt is? Full-time Bitcoin-Twitteraar dave the wave zei het volgende zaterdag 13 oktober:

Bears kunnen niet verklaren waarom BTC deze prijs al zo lang vasthoudt… alsof het een vloer vormt. Zij die bullish zijn kunnen dat wel verklaren – BTC is volledig gecorrigeerd… en gelijk aan de eerdere correcties van 0,236 [23% in reële waarde].

- Advertentie -

Toen de BTC-prijs afgelopen week daalde tot $6.200, nadat het in de weken daarvoor toch een geleidelijke stijging had laten zien waren er enkele voorspellingen van een verlengde periode van sell-offs te midden van een bearish cryptomarkt, waarbij Bitcoin tot zo laag als $6.000 zou zakken. Afgelopen zomer deelde Arthur Hayes, CEO van crypto-exchange BitMEX een dergelijk sentiment toen hij zei dat hij graag zou zien dat Bitcoin eerst een bodem van $5.000 zou moeten testen om van daaruit een bull run te kunnen beginnen. Als we kunnen vertrouwen op onderstaande grafiek is de BTC-downtrend echter al afgebogen.

had_bitcoin_BTC_niet_al_een_bodem_bereikt_grafiek

Naeem Aslam, marktanalist bij Think Markets UK, die afgelopen week stelde dat “Bitcoin snakt naar een soort van zegen” behandelde in zijn stuk eenzelfde grafiek als bovenstaande en zei daarover het volgende:

De definitie van een uptrend zegt dat we hogere dieptepunten en hogere hoogtepunten zouden moeten hebben. De definitie voor een downtrend is het compleet tegenovergestelde daarvan. Dus door naar de grafiek te kijken, kunnen we niet zeggen dat de prijs een opwaartse of neerwaartse trend meemaakt. We hebben lagere hoogtepunten (rode cirkels) en vervolgens hebben we hogere dieptepunten (groene cirkels) en daarom zou het enige wat we hieruit kunnen concluderen zijn dat, zolang de vorige lagere dieptepunten intact blijven, dat de prijs geen nieuwe dieptepunten maakt, blijft de kans bestaan dat de prijs waarschijnlijk hoger zal worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.283,39 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.176,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.239,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.241,55 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.244,97 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...