Rico Engelbarts
08/10/2018 13:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2018 13:49

Gaat Bitfinex haar bankzaken regelen bij HSBC?

Nieuws
gaat_bitfinex_haar_bankzaken_regelen_bij_HSBC

Cryptocurrency-exchange Bitfinex lijkt ten minste een deel van haar bankzaken naar HSBC te hebben verplaatst, melde Larry Cermak, voormalig hoofdredacteur bij crypto-onderzoeksbedrijf Diar en momenteel hoofdanalist bij The Block afgelopen weekend op twitter:

Bitfinex bankiert nu bij HSBC via een privé rekening van Global Trading Solutions. Goede match als je het mij vraagt. Het is ook het vermelden waard dat alle EUR-, JPY- en GBP-stortingen opgeschort zijn, maar Bitfinex verwacht dat de situatie binnen een week weer normaal wordt. Problemen met de bank?


De omvang van de relatie tussen de twee bedrijven is niet duidelijk en vanwege de aard van het privé account kan ook niet met zekerheid gesteld worden of HSBC zich er überhaupt van bewust is dat Bitfinex bankiert bij de Britse financiële dienstverlener. HSBC heeft nog niet gereageerd en ook Kasper Rasmussen, directeur communicatie bij Bitfinex, liet weinig los in een verklaring:

Bitfinex heeft nog nooit commentaar gegeven over effectieve of potentiële zakelijke relaties en zal dat ook nu niet doen.

Bitfinex, dat haar hoofdkantoor in Hong Kong gevestigd heeft en geregistreerd staat op de Britse Maagdeneilanden, heeft een lange en slopende geschiedenis achter de rug als het gaat om banken. De exchange lag eerder al in de clinch met Taiwanese banken en in april 2017 begon het een rechtszaak tegen de Amerikaanse bank Wells Fargo vanwege het blokkeren van stortingen op de bankrekening van Bitfinex en het verstoren van activiteiten van het bedrijf. Dit jaar ging de exchange de samenwerking aan met de Puerto Ricaanse Noble Bank om de transacties te verwerken die door haar klanten werden verzonden, maar ook die samenwerking liep onlangs stuk.
Het nieuws dat Bitfinex in HSBC een belangrijke partner heeft gevonden voor haar bankzaken zou, mits de bank op de hoogte is van het privé-account en hier ook ondersteuning voor biedt, zou getuigen van enig vertrouwen dat het doorgaans terughoudende bankwezen heeft in de crypto-wereld. Men kan zich wel afvragen wat HSBC het vertrouwen heeft gegeven om Bitfinex haar bankzaken bij hen te laten doen, gezien andere grote banken zoals Wells Fargo er niet in slaagden de betrekkingen te onderhouden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie