Timo Bult Timo Bult
13/02/2021 12:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2021 12:37

Deutsche Bank werkt stilletjes aan bitcoin (BTC) en crypto bewaardienst voor grote beleggers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deutsche Bank werkt stilletjes aan bitcoin (BTC) en crypto bewaardienst voor grote beleggers

Deutsche Bank is stilletjes bezig met het ontwikkelen van een cryptocurrency bewaardienst voor institutionele beleggers. Dat blijkt uit een document van het World Economic Forum. De bank wil een veilige manier bieden voor grote beleggers om in digitale activa te investeren.
De bank maakte het Deutsche Bank Digital Asset Custody project al in december 2020 bekend. Dat het nu pas naar buiten komt heeft te maken met het feit dat de informatie ergens op de 23e pagina van het 38-pagina tellende document te vinden is. Op die pagina valt te lezen:

“Deutsche Bank streeft ernaar een volledig geïntegreerd custody-platform te ontwikkelen voor institutionele klanten en hun digitale activa, dat naadloze connectiviteit biedt met het bredere cryptocurrency-ecosysteem.”

Dit wil het doen door een brug te slaan tussen digitale activa en traditionele bankdiensten. Al deze activa moeten binnen een overzichtelijk platform te beheren zijn met de nieuwe dienst. Om de veiligheid van zijn klanten te waarborgen kijkt Deutsche Bank naar een “oplossing voor hot/cold opslag van institutionele kwaliteit met bescherming in de vorm van een verzekering.” Hieraan worden ook andere diensten verbonden:

“Diensten met toegevoegde waarde zoals belastingen, taxatiediensten en fondsadministratie, kredietverlening, staking en stemmen, en bieden een open-bankingplatform om onboarding van externe leveranciers mogelijk te maken.”

De dienst zal in 2021 minimaal operationeel moeten zijn. Het wordt in verschillende etappes gelanceerd. Het is niet bekend wanneer de eerste etappe het daglicht zal zien.
Het is opnieuw positief nieuws voor de adoptie van bitcoin (BTC) en co. Het biedt namelijk institutionele beleggers een veilige manier om in crypto te beleggen in samenwerking met een voor hun vertrouwde partij.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie