Timo Bult Timo Bult
30/12/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2021 17:04

Dit was het meest gelezen bitcoin nieuws van 2021

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit was het meest gelezen bitcoin nieuws van 2021

Foto: Wacomka/Shutterstock

Voor Bitcoin (BTC) was 2021 een groots jaar. El Salvador omarmde de cryptocurrency als wettig betaalmiddel en China verbood het juist. Welk bitcoin nieuws werd het meest door jullie gelezen? Je leest het in dit overzicht!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

5. China bitcoin mining ban

Het lijstje beginnen we met een artikel uit mei. Toen doken de geruchten op dat China bitcoin mining volledig wil gaan verbieden, iets wat later inderdaad bleek te kloppen. China stelde later een dekenverbod in waardoor de hash rate van het Bitcoin-netwerk een enorme klap kreeg. De bitcoin prijs zette niet veel later ook de daling in met een correctie van maar liefst 50% in mei.

Advertentie

4. Plan B’s worst-case scenario

Plan B is een bekende Nederlandse analist die onder andere bekend is van zijn stock-to-flow (S2F) model. In juni dit jaar deelde de analist zijn worst-case scenario voor de rest van het jaar. Lange tijd hield zijn voorspelling stand. Een artikel over zijn correcte voorspelling in augustus trok veel lezers waarmee dat artikel de top 5 heeft gehaald! Inmiddels is duidelijk dat het voorspelde scenario geen stand heeft gehouden. Zo verwachtte de analist in november een prijs van minimaal $98.000.

Bitcoin halving binnen handbereik: nog 1 maand tot belangrijke dag
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

3. Man verliest harde schijf met bitcoins, maar krijgt steun

Het verhaal van de man die een harde schijf verloor met daarop honderden miljoenen dollars aan bitcoins, werd tevens veel gelezen. Het moet een nachtmerrie zijn, wetende dat al die bitcoins ergens op een vuilnisbelt liggen te vergaan. Gelukkig kreeg de man afgelopen zomer steun van een hedgefonds om de vuilnisbelt af te graven. Helaas werd zijn verzoek om de vuilnisbelt te doorzoeken samen met een aantal vrijwilligers onlangs afgewezen. Een wonder is nodig om de bitcoins terug te vinden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

2. Bitcoin explosie

Het op een na meest gelezen artikel van dit jaar werd pasgeleden nog gepubliceerd. Dat was namelijk een artikel over een mogelijk aanstaande koersexplosie. Verschillende on-chain signalen zijn nog steeds positief met bijvoorbeeld de voorraad illiquide bitcoins die steeds verder groeit. Dat betekent dat whales en hodlers blijven kopen en vasthouden. Gaat dit in 2022 voor mooie koersbewegingen zorgen?

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

1. Bitcoin crasht, maar waarom?!

De top 5 sluiten we helaas af met een rood tintje. Begin december ging de bitcoin koers hard onderuit. Een snelle crash deed bitcoin ongeveer 30% in waarde laten dalen. Jullie zochten massaal antwoorden op de vraag: waarom gebeurde dit? Het artikel waarin een analist uitlegt wat er mogelijk achter deze snelle crash zat, werd in 2021 het meest door jullie gelezen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie