Ivo Melchers Ivo Melchers
01/07/2023 17:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2023 17:00

Grote bitcoin spelers blijven bullish na hoogste sluiting in 13 maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Tarasenko Andrey

Bitcoin (BTC) dook gisteren onder het belangrijke level van 30.000 dollar nadat er even paniek ontstond toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de waslijst aan Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen van vermogensgiganten had teruggestuurd. De markt nam meteen het meest negatieve scenario aan dat ze allemaal tot de prullenbak werden verwezen, maar niets bleek minder waar. De maand juni werd alsnog boven de psychologische grens afgesloten en alle ogen zijn nu gericht op hogere koersen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin accumulatie

De reden dat de Amerikaanse toezichthouder de aanvragen terugstuurde had te maken met het feit dat er geen specifieke cryptobeurs werd genoemd in de zogenoemde ‘surveillance-sharing agreement’ dat bedoelt is om fraude en marktmanipulatie te ontmoedigen. Inmiddels heeft de Chicago Board Options Exchange (CBOE) Coinbase genoemd als partner.

Als gevolg van de institutionele steun wist bitcoin de afgelopen maand te stijgen vanaf een low van vlak onder de 25.000 dollar tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van boven de 31.000 dollar. Het sentiment is een stuk beter vergeleken met een paar weken geleden en ook on-chain data suggereren dat de BTC koers wellicht zijn opmars kan continueren.

Crypto-analysebedrijf Santiment liet in een tweet namelijk weten dat de grote jongens uit de bitcoin community flink aan het kopen geslagen zijn de afgelopen tijd. De bitcoin whales en zogenoemde sharks, ofwel de wallets tussen de 10 en 10.000 BTC, hebben de afgelopen zeven weken flink hun best gedaan en maar liefst 154.500 BTC bij elkaar verzameld.

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, wist iets meer dan twee weken geleden de schijnwerpers op zich te laten richten met een poging om een bitcoin ETF te lanceren. Het was het begin van een enorme vloedgolf aan financiële reuzen die de bitcoin wereld inmiddels zijn betreden. De accumulatie van de whales en de sharks is in de afgelopen twee weken dan ook in een ware stroomversnelling gekomen.

Adressen tussen de 10 en 10.000 BTC bezitten nu een totaal van 13 miljoen BTC, wat gelijk staat aan maar liefst 67 procent van het aanbod dat momenteel in omloop is.

Advertentie

Hoogste maandelijkse BTC koers in 13 maanden

De wereldberoemde bitcoin analist liet in een tweet weten dat bitcoin de afgelopen maand wist af te sluiten op een koers van 30.469 dollar. Het was om precies te zijn de hoogste maandelijkse koers in maar liefst 13 maanden tijd.

Bitcoin lijkt zijn momentum te hebben opgepakt en flink te hebben geprofiteerd van al het positieve Bitcoin nieuws van de afgelopen tijd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie