Kevin Schijven Kevin Schijven
22/02/2021 15:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2021 15:46

Meer dan $1 miljard bitcoin (BTC) verlaat Coinbase, zat dit bedrijf erachter?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Meer dan $1 miljard bitcoin (BTC) verlaat Coinbase, zat dit bedrijf erachter

Gisteren, op 22 februari, vertrokken maar liefst 17.705 bitcoin (BTC) van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase.
Eerst vond een enorme transactie van 4.501 BTC plaats, ter waarde van $256 miljoen. Kort daarna vond een grote reeks van transacties plaats, namelijk 36 transacties op een rij. Elke transactie bevatte tussen de 350 en 390 BTC en bedroeg in totaal 13.204 BTC ter waarde van ongeveer 750 miljoen dollar (USD).



In totaal vertrok dus op 22 februari 17.705 bitcoins ter waarde van meer dan $1 miljard bij Coinbase. De bitcoins zijn verplaatst naar onbekende wallet-adressen, dus het is niet bekend wat er precies met deze bitcoins gebeurt.
Echter wanneer een enorme uitstroom van bitcoin van de Coinbase beurs naar een onbekende wallet plaatsvindt, betekent dit meestal dat deze bitcoins aan institutionele investeerders via de over-the-counter (OTC) markt worden verkocht.
En wie kondigde onlangs aan meer dan een miljard dollar in bitcoin te zullen steken? Dat was MicroStrategy, die meer dan $1 miljard aan converteerbare obligaties verkocht om weer groots in bitcoin te investeren. Het business intelligence bedrijf investeerde al meer dan $1,1 miljard in bitcoin in 2020.
Nog twee grote bitcoin transacties vonden gisteren plaats. Een van 2.900 BTC, ter waarde van $162 miljoen, en een van 2.479 BTC, ter waarde van $143 miljoen. Deze waren niet afkomstig van Coinbase.


Bitcoin vestigde overigens gisteren nog een nieuwe all-time high (ATH) rond een gemiddelde van $58.650. Sindsdien is de koers echter weer aan het afnemen en op het moment van schrijven duikt de prijs weer onder $56.000

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie