Ivo Melchers Ivo Melchers
13/01/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2023 13:00

Miss Universe deelneemster uit El Salvador draagt bitcoin kostuum

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador suprime los impuestos a las innovaciones tecnológicas

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

El Salvador werd op toepasselijke wijze vertegenwoordigd in de voorbereidende competitie van de Miss Universe verkiezing. Actrice en model Alejandra Guajardo koos er namelijk voor om een op bitcoin (BTC) gebaseerd kostuum te dragen tijdens haar wandeling over het podium.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin kostuum

In een bericht van 12 januari op haar Instagram account, waarin ze tevens de Salvadoriaanse president Nayib Bukele tagt, laat Guajardo zien dat ze op het podium floreert met een gigantische ‘colón’ – een van de geaccepteerde valuta’s van El Salvador tot 2003 – vastgebonden op haar rug versierd met cacaobonen. In haar rechterhand draagt ze een staf met daarop een grote fysieke versie van bitcoin.

De cacobonen zijn niet zonder reden gekozen als detail voor dit kostuum, aangezien cacao voor een lange tijd werd gebruikt als betaalmiddel in het Midden-Amerikaanse land. De colón was vanaf 1919 de munteenheid van El Salvador en is inmiddels volledig vervangen door de Amerikaanse dollar. Tot 2001 werd de colón gedrukt en tot 2003 werd het nog gebruikt.

In 2021 werd El Salvador het eerste land dat bitcoin omarmde door het te adopteren tot wettelijk betaalmiddel. Daarmee is het kostuum een soort geschiedenisles over verschillende betaalmethoden van El Salvador. ‘’Je hebt geen sjerp nodig om verkleed als cash rond te lopen’’ werd er omgeroepen terwijl Guajardo alle aandacht van het publiek trok.

Advertentie

De bitcoin revolutie

Op 7 september 2021 kondigde Nayib Bukele aan dat bitcoin officieel een wettig betaalmiddel was geworden. Diezelfde dag kocht het land tevens 400 BTC, wat het begin markeert van velen aankopen. Volgens Bitcoin Treasures zou het ‘bitcoin land’ inmiddels 2.381 BTC in bezit hebben. In november kon je nog in het Bitcoin nieuws lezen dat Bukele had aangekondigd dat het land 1 BTC per dag zou gaan kopen.

Ondanks de kritiek die vanuit alle kanten binnenkomt, gaat Bukele door met zijn plan om bitcoin te omarmen. Zo is recent het ‘National Bitcoin Office’ geopend om toezicht te houden op alle bitcoin-projecten in het land. Ook zet het land alles op alles om meer bitcoin te kopen en een zogenoemde ‘Bitcoin City’ te bouwen. Eerder vandaag kon je tevens lezen dat de bitcoin obligaties steeds dichterbij lijken te komen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie