Timo Bult Timo Bult
17/10/2021 16:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2021 16:11

Morgen al een Bitcoin (BTC) ETF? Grote jongens spreken zich uit en meer nieuws van deze week!

Nieuws
Morgen al een Bitcoin (BTC) ETF? Grote jongens spreken zich uit en meer nieuws van deze week!

Het was weer een mooie week voor bitcoin (BTC)! De koers is terug boven $60.000 en dat lijkt vooral te komen door goed nieuws omtrent de goedkeuring van een Amerikaanse bitcoin exchange-traded fund (ETF). Maar er gebeurde natuurlijk meer. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste crypto nieuws dat deze week naar buitenkwam.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak

Bitcoin ETF komt mogelijk morgen al op de markt

Volgens een anonieme bron van Bloomberg zou komende week dan eindelijk een Amerikaanse bitcoin ETF goedgekeurd gaan worden. Naast de anonieme bron waren er nog wat andere signalen waardoor men vrij zeker is dat dit ook echt gaat gebeuren, zoals een tweet van de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit nieuws zorgde voor een positieve impuls voor de bitcoin koers, die sindsdien boven de $60.000 handelt. Meer leren over ETF’s? Lees hier een mooi artikel van Kasper waarin hij het bitcoin ETF uitlegt in jip-en-janneketaal.

Advertentie

Grote jongens spreken zich uit over Bitcoin

Verder zagen we deze week een aantal berichten van CEO’s van grote vermogensbeheerders en banken die zich uitspraken over Bitcoin en crypto. De een is er minder over te spreken dan de ander, zoals de CEO van JPMorgan. Hij noemt bitcoin waardeloos, al geeft hij daarbij aan dat zijn klanten daar anders over denken.

De voorzitter van ’s werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, zegt op zijn beurt nog niet genoeg van de crypto te weten, maar dat hij wel gelooft dat er enorme kansen liggen voor crypto en blockchain. Zijn collega, Fidelity topman Jurrien Timmer, is een stuk zekerder van zijn zaak. Hij ziet bitcoin naar een prijs stijgen van $100.000 tegen 2023. Ten slotte was er nog de CEO van Morgan Stanley die tevens positief was. “Ik denk niet dat crypto een rage is, ik denk niet dat het zal verdwijnen,” aldus James Gorman.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’

VS nemen stokje belangrijkste bitcoin mining land ter wereld over van China

De Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBEBI) heeft deze week zijn website geüpdatet met nieuwe cijfers omtrent bitcoin mining. Daaruit blijkt dat China niet langer meer het epicentrum van mining. De Verenigde Staten hebben het stokje overgenomen en genereren nu 35% van de totale rekenkracht op het Bitcoin netwerk. De senator van Texas ziet kansen voor zijn staat, mede om de transitie naar groene energie te versnellen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie