Roy van Krieken Roy van Krieken
12/04/2024 15:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2024 13:38

Nieuwe Bitcoin-memecoin wordt weggegeven aan Runestone-holders

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Shiba Inu blijft verbazen: gigantische stijging in 24 uur

Foto: mannpuku/Shutterstock

Holders van minimaal drie RuneStones op Bitcoin krijgen tijdens de bitcoin halving, die binnenkort op de agenda staat, een bitcoin (BTC) memecoin van een puppy in een airdrop. De halving staat gepland voor 20 april en dat zou ook de datum van deze unieke airdrop moeten zijn.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat zijn Bitcoin Runes?

Als je geïnteresseerd bent in Bitcoin Ordinals, heb je de laatste tijd misschien gehoord over Runes, Runestones en memecoins die naar Bitcoin komen. Runes en Ordinals zijn nauw met elkaar verbonden. Enkele top projecten die overstappen tussen Ordinals en Runes, en die zich klaarmaken om Runes-tokens te lanceren, zijn onder andere Runestone, RSIC Metaprotocol, BTC Machine, PUPS, RunesTerminal, en Runes as Fuck.

Runestone heeft een duidelijke stempel gedrukt op de Bitcoin NFT-markt, en is opgekomen als een toonaangevende collectie in multi-chain ondersteunde marktplaatsen. Als weerspiegeling van de groeiende interesse en investeringen in Bitcoin-gebaseerde non-fungible tokens (NFT), schommelt de basisprijs van Runestone momenteel tussen 0,037 en 0,039 BTC, wat een aanzienlijke waarde aantoont in de opkomende markt.

Op Ethereum (ETH) is het eenvoudig om NFT’s te creëren als ERC-20 tokens, op Bitcoin zijn dat de BRC-20 tokens. Er zit wel een verschil tussen deze twee: BRC-20 tokens maken geen gebruik van smart contracts, aangezien het Bitcoin-protocol geen oorspronkelijk smart contract-functionaliteit heeft.

Als reactie hierop heeft Bitcoin-ontwikkelaar Casey Rodarmor gewerkt aan een verbeterd systeem voor het uitrollen van NFT’s op Bitcoin. Dit gaat om Rune tokens, wat overigens een familienaam is, in plaats van de naam van de token zelf. Het bijbehorende Runes Protocol wordt op 20 april met de bitcoin halving gelanceerd.

Wordt bitcoin runes net zo populair als de Solana memecoins?

Leonidas, een bekend figuur uit de NFT-wereld met een post op X (Twitter), noemde Runestone een “pre-Runes” project. Wanneer Runes wordt gelanceerd op het Bitcoin-netwerk, zullen de inscripties van Runestone die zijn ontvangen in de airdrop worden omgezet in een Rune-token op het nieuwe protocol.

Volgens de Inscription-marktplaats Ordinals Wallet heeft Runestone een totale handelsvolume van 41,6 BTC, ongeveer $2,9 miljoen sinds het project in maart is gelanceerd.

“Als Ethereum een dogecoin heeft met een marktkapitalisatie van $17 miljard, is er geen reden waarom Bitcoin, dat drie keer groter is dan Ethereum, ook geen zeer populaire dogecoin zou moeten hebben,” zei Leonidas, verwijzend naar de populaire Shiba Inu (SHIB) Ethereum-gebaseerde memecoin.

Hoewel memecoins nog relatief nieuw zijn op Bitcoin, is Leonidas optimistisch dat de gekte op een dag net zo groot kan worden als op Ethereum, de op een na grootste blockchain qua marktkapitalisatie.

“Ik geloof dat de token “Dog” de mogelijkheid heeft om miljoenen nieuwe mensen naar Bitcoin te brengen,” zei hij.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie