Rico Engelbarts
28/01/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2019 06:00

"Blockchain is niets anders dan een Excel spreadsheet"

Nieuws
blockchain_is_niet_anders_dan_een_excel_spreadsheet

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

De welbekende cryptocurrency-hater Nouriel Roubini nam tijdens het Blockchain Economic Forum in Davos, Zwitserland, deel aan een panel over de huidige blockchain– en crypto-industrie. Tijdens de discussie noemde hij blockchain “de meest overhypede technologie ooit”.
Roubini werd bekend doordat hij met succes de financiële crisis van 2008 voorspelde. Sindsdien heeft hij zich al vaker negatief uitgelaten over de opkomende crypto-industrie. Zo zei hij dat een blockchain “niets anders is dan een Excel Spreadsheet” is.
Tijdens het Blockchain Economic Forum sprak Roubini zich onder andere uit over zijn verwachtingen van de toekomst van de technologie. Zo verwacht hij dat Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) de financiële wereld compleet zullen veranderen. Echter hebben CBDC’s volgens hem niets te maken met huidige cryptocurrencies of blockchain.
CBDC’s zijn crypto’s die worden uitgegeven door centrale banken. Met dergelijke crypto’s hebben centrale banken een directere invloed op het geld dat in de economie in omloop is. Zo kan er adequater worden gehandeld wanneer er sprake is van een dreigende financiële crisis. Steeds meer centrale banken in de wereld testen het concept van CBDC’s op dit moment.
Volgens Roubini zullen CBDC’s contant geld uiteindelijk overbodig maken, maar de huidige cryptocurrencies zullen daar geen rol in spelen. Hij noemt de huidige crypto-markt daarom “de moeder der economische bubbels”.
Daarnaast noemde hij private blockchains “veredelde databases” aangezien ze niet gedecentraliseerd zijn en dus eigenlijk hetzelfde doen als een traditionele database. Al met al zijn de standpunten van Roubini omtrent de technologie negatief te noemen, maar alleen de toekomst kan uitwijzen of hij gelijk krijgt of niet.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie