Discussier met alle crypto insiders via Telegram

“Blockchain is niets anders dan een Excel spreadsheet”

De welbekende cryptocurrency-hater Nouriel Roubini nam tijdens het Blockchain Economic Forum in Davos, Zwitserland, deel aan een panel over de huidige blockchain– en crypto-industrie. Tijdens de discussie noemde hij blockchain “de meest overhypede technologie ooit”.

Roubini werd bekend doordat hij met succes de financiële crisis van 2008 voorspelde. Sindsdien heeft hij zich al vaker negatief uitgelaten over de opkomende crypto-industrie. Zo zei hij dat een blockchain “niets anders is dan een Excel Spreadsheet” is.

- Advertentie -

Tijdens het Blockchain Economic Forum sprak Roubini zich onder andere uit over zijn verwachtingen van de toekomst van de technologie. Zo verwacht hij dat Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) de financiële wereld compleet zullen veranderen. Echter hebben CBDC’s volgens hem niets te maken met huidige cryptocurrencies of blockchain.

CBDC’s zijn crypto’s die worden uitgegeven door centrale banken. Met dergelijke crypto’s hebben centrale banken een directere invloed op het geld dat in de economie in omloop is. Zo kan er adequater worden gehandeld wanneer er sprake is van een dreigende financiële crisis. Steeds meer centrale banken in de wereld testen het concept van CBDC’s op dit moment.

Volgens Roubini zullen CBDC’s contant geld uiteindelijk overbodig maken, maar de huidige cryptocurrencies zullen daar geen rol in spelen. Hij noemt de huidige crypto-markt daarom “de moeder der economische bubbels”.

Daarnaast noemde hij private blockchains “veredelde databases” aangezien ze niet gedecentraliseerd zijn en dus eigenlijk hetzelfde doen als een traditionele database. Al met al zijn de standpunten van Roubini omtrent de technologie negatief te noemen, maar alleen de toekomst kan uitwijzen of hij gelijk krijgt of niet.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.976,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.996,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.063,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.067,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.168,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.168,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.976,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.996,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.063,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.067,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...