Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Blockchain kan problemen medische toeleveringsketen helpen oplossen, aldus Harvard

Blockchain kan problemen medische toeleveringsketen helpen oplossen, aldus Harvard

De coronavirus pandemie is nog altijd niet onder controle in veel delen van de wereld. De gezondheidszorg in veel landen staat onder druk, en problemen binnen de toeleveringsketens van bijvoorbeeld ziekenhuizen worden tijdens deze crisis nog duidelijker en problematischer. Volgens Harvard Business Review kan blockchain-technologie een oplossing bieden.

De medische toeleveringsketen strijkt zich uit over de hele wereld. Veel processen zijn afhankelijk van papieren documentatie en dus handmatige handelingen. Dit zorgt vooral tijdens importprocessen voor onnodige tijdverspilling, problemen bij kwaliteitscontroles en zelfs diefstal.

- Advertentie -

Als gevolg van deze problemen is een van de 10 medische producten (medicijnen, tests, vaccines etc.) in lage- en middeninkomenslanden beneden de gestelde standaarden of zelfs nep, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie. Volgens SBI Group, de nationale organisatie van het Verenigd Koninkrijk die standaarden ontwikkelt, wordt er jaarlijks maar liefst $1 miljard aan medische producten gestolen.

Kortom, het is een aanzienlijk probleem dat vooral tijdens deze crisis pijnlijk is. Volgens Harvard Business Review kijken steeds meer bedrijven binnen deze industrie naar blockchain:

Om enkele van deze kwetsbaarheden in de supply chain op te lossen, wendt de industrie zich tot blockchain-technologie. Met een blockchain – die het goedkoper, gemakkelijker en sneller kan maken om te verifiëren wat waar is wanneer een bedrijfsproces zich uitstrekt over organisaties met concurrerende belangen – kunnen bedrijven veilig samenwerken in een gedeeld, permanent grootboek.

Middels een blockchain kan informatie permanent worden opgeslagen. Dankzij de fundamenten van de technologie kan men erop vertrouwen dat de informatie die zij zien klopt. Daarnaast kunnen alle partijen inzien welke stappen een product heeft doorgemaakt. Zodoende is het dus mogelijk om, in het geval van bijvoorbeeld diefstal, precies te zien bij welke stap in de toeleveringsketen het probleem is opgetreden.

Bovenal biedt blockchain-technologie de mogelijkheid om bepaalde handmatige handelingen met papieren documenten, bijvoorbeeld bij grensposten, te digitaliseren en zelfs automatiseren. Al met al kan blockchain helpen met het versnellen en veiliger maken van de wereldwijde medische toeleveringsketen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.230,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.289,96 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.293,44 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.296,44 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.338,72 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...