Blockchain ontwikkeling is snelst groeiende banenmarkt op Linkedin

1

Vandaag heeft Linkedin, een zakelijk social media platform in handen van Microsoft, de top 5 van opkomende carrières geopenbaard, waaruit blijkt dat “blockchain ontwikkeling” de snelst groeiende banenmarkt is van 2018.

Volgens LinkedIn’s 2018 U.S. Emerging Jobs Report is het aantal vacatures voor ingenieurs die gedistribueerde ledgers (grootboeken) met P2P-technologie kunnen ontwikkelen, dit jaar met 3300% gegroeid. Op de tweede plek, en met vrij grote afstand, is de rol van Machine Learning Engineer een functie die in dezelfde periode met een factor 12 is gegroeid.

De andere banen in de top vijf zijn Application Sales Executive, Machine Learning Specialists en Professional Medical Representative. Het sociale netwerk ontdekte ook dat, afgezien van een verbluffende groei, de steden met de meeste vraag naar blockchain ontwikkelaars New York, San Francisco en Atlanta zijn. LinkedIn geeft ook te kennen wat de belangrijkste vaardigheden zijn die vereist zijn voor deze rol, waaronder kennis in Node.js, cryptocurrency, blockchain, solidity en Ethereum.

In een blogpost legt Guy Berger, hoofdeconoom bij LinkedIn, uit waarom de vraag naar ontwikkelaars die blockchain-technologie begrijpen zo explosief gestegen is.

Het is geen verrassing dat we een explosie in machine learning-rollen en voortdurende groei van data science-rollen zien. In feite begonnen we dit in het rapport van vorig jaar al te zien; beide velden zien echter steeds meer gespecialiseerde rollen opduiken. Het zal je misschien ook niet shockeren dat Blockchain Developer bovenaan de lijst staat na de enorme belangstelling van dit jaar voor blockchain en cryptocurrency.

Blockchain heeft een lange weg afgelegd sinds Bitcoin en haar tegenhangers voortkwamen uit het ‘dark web’ en de aandacht van zowel de financiële sector als de massa trokken. Het is niet verwonderlijk aangezien “Wat is Bitcoin?” dit jaar één van de meest gestelde vragen op Google is geweest.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws