Rico Engelbarts
15/12/2018 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2018 06:00

Blockchain ontwikkeling is snelst groeiende banenmarkt op Linkedin

Nieuws

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Vandaag heeft Linkedin, een zakelijk social media platform in handen van Microsoft, de top 5 van opkomende carrières geopenbaard, waaruit blijkt dat “blockchain ontwikkeling” de snelst groeiende banenmarkt is van 2018.
Volgens LinkedIn’s 2018 U.S. Emerging Jobs Report is het aantal vacatures voor ingenieurs die gedistribueerde ledgers (grootboeken) met P2P-technologie kunnen ontwikkelen, dit jaar met 3300% gegroeid. Op de tweede plek, en met vrij grote afstand, is de rol van Machine Learning Engineer een functie die in dezelfde periode met een factor 12 is gegroeid.
De andere banen in de top vijf zijn Application Sales Executive, Machine Learning Specialists en Professional Medical Representative. Het sociale netwerk ontdekte ook dat, afgezien van een verbluffende groei, de steden met de meeste vraag naar blockchain ontwikkelaars New York, San Francisco en Atlanta zijn. LinkedIn geeft ook te kennen wat de belangrijkste vaardigheden zijn die vereist zijn voor deze rol, waaronder kennis in Node.js, cryptocurrency, blockchain, solidity en Ethereum.

In een blogpost legt Guy Berger, hoofdeconoom bij LinkedIn, uit waarom de vraag naar ontwikkelaars die blockchain-technologie begrijpen zo explosief gestegen is.

Het is geen verrassing dat we een explosie in machine learning-rollen en voortdurende groei van data science-rollen zien. In feite begonnen we dit in het rapport van vorig jaar al te zien; beide velden zien echter steeds meer gespecialiseerde rollen opduiken. Het zal je misschien ook niet shockeren dat Blockchain Developer bovenaan de lijst staat na de enorme belangstelling van dit jaar voor blockchain en cryptocurrency.

Blockchain heeft een lange weg afgelegd sinds Bitcoin en haar tegenhangers voortkwamen uit het ‘dark web’ en de aandacht van zowel de financiële sector als de massa trokken. Het is niet verwonderlijk aangezien “Wat is Bitcoin?” dit jaar één van de meest gestelde vragen op Google is geweest.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement