Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Blockchain softwarebedrijf R3 en Nederlands IT-bedrijf luiden een “digitale identiteit revolutie” in

R3, een Amerikaans blockchain softwarebedrijf heeft samen met Gemalto, een Nederlands digitaal beveiligingsbedrijf, aangekondigd dat zij een nieuwe digitale ID-management-app gaan lanceren op hun Corda platform genaamd de Trust ID Network service.

Corda is een open-source blockchain-platform ontwikkeld door de blockchain-groep R3 waar meer dan 200 partners onder vallen. Het platform is erop gericht om grote aantallen financiële transacties te beheren en toegang tot deze transactiegegevens veilig te beperken.

- Advertentie -

Het Trust ID Network zou het mogelijk moeten maken voor gebruikers om hun eigen persoonlijke gegevens te beheren via een digitale ID. Deze ID, met “volledig geverifieerde en beveiligde” persoonsgegevens, kan vervolgens gebruikt worden om bij verschillende banken, e-commerce diensten en online overheidsinstellingen te registreren zonder elke keer weer een ‘due diligence’ procedure te moeten doorlopen. David Rutter, CEO van R3, zegt in een persverklaring:

Klanten in staat stellen hun eigen digitale identiteit te beheren en te beheren op basis van blockchain-technologie, is niets minder dan revolutionair […] De unieke privacy mogelijkheden van het Corda-platform bieden de ideale basis voor een veilig, eenvoudig te implementeren gedecentraliseerd ID-beheerplatform.

Het Trust ID Network zou gebruikers de mogelijkheid moeten geven om hun gegevens in te voeren, te controleren en te kiezen met wie zij deze gegevens delen via een telefoon-app gemaand de ID Wallet. Bertrand Knopf, vice-president Banking & Payment bij Gemalto, legt uit:

Trust ID Network lost de zwakheden op van traditionele, geïsoleerde identiteitskaders: de onhandige gebruikerservaring, de stijgende kosten en de problemen bij het naleven van strengere regels […] Financiële instellingen kunnen het best zelf deze onafhankelijke identiteit revolutie leiden, maar het zal tevens aantrekkelijk zijn voor een groot aantal andere diensten.

R3 bracht in juli een versie van haar Corda platform uit dat expliciet bedoeld is voor bedrijven. Het Trust ID Network zal draaien op een nieuwe versie van dit platform dat “voldoet aan de eisen van hedendaagse bedrijven” en een “Blockchain Application Firewall” bevat. Later dit jaar zal een eerste testversie van het Trust ID Network op het Corda platform gelanceerd worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.919,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.956,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.993,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.002,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.127,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.919,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.956,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.993,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.002,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.127,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...