Rico Engelbarts
09/01/2019 18:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2019 18:48

Blockchain voor zorggegevens van Embleema massaal geïmplementeerd in Europa

Nieuws
blockchain_voor_zorggegevens_van_embleema_massaal_geimplementeerd_in_europa

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Embleema, het bedrijf achter de blockchain waarop gebruikers zorggegevens kunnen opslaan, gaat een partnerschap met Pharmagest Interactive aan. Het doel van de samenwerking is om het voor patiënten makkelijker te maken hun zorggegevens op te slaan, te beheren en te downloaden.
De twee bedrijven zullen daarnaast samenwerken aan de ontwikkeling van allerlei blockchain-oplossingen voor de gezondheidssector. De samenwerking is vooral interessant voor Embleema omdat Pharmagest 10.000 apotheken in Europa heeft.
Blockchain-technologie is ideaal voor dergelijke doeleinden, gezien het feit dat alle activiteiten binnen een blockchain-netwerk vastgelegd worden, en gegevens versleuteld zijn. Patiënten hebben de volledige controle over hun eigen gegevens, en wie toegang heeft tot die gegevens.
De CEO van Pharmagest, Thierry Chapusot, zei over de samenwerking met Embleema:

Wij geloven in het enorme potentieel van blockchain-technologie in de zorgsector. Het is een belangrijke technologie voor de bescherming van gegevens en om transparantie voor de patiënt te waarborgen. Het door Embleema ontwikkelde systeem vormt de voorbode van het decentraliseren en delen van gegevens om de werkzaamheid en veiligheid van geneesmiddelen beter te kunnen volgen. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om deel te nemen aan de implementatie en willen graag aanvullende synergieën creëren met onze groep.

Midden 2018 lanceerde Embleema nog een blockchain-systeem waarop patiënten hun zorggegevens kunnen samenbrengen en deze vervolgens kunnen delen met onderzoekers. In ruil voor deelname aan klinische onderzoeken krijgen patiënten tokens uitgekeerd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie