Home Nieuws Blockchain zou volgende wereldwijde financiële crisis kunnen voorkomen

Blockchain zou volgende wereldwijde financiële crisis kunnen voorkomen

- Advertentie -

De voormalige vice-president van JP Morgan Chase, Pang Huadong, heeft gezegd dat blockchain-technologie een sleutelrol kan spelen in het voorkomen van een volgende wereldwijde financiële crisis. Dat zei hij op 22 juli tegen China Economic Times.

Pang Huadong, momenteel honorair academisch adviseur aan het Asian Blockchain Institute, zei dat zijn ervaring bij JP Morgan gedurende de kredietcrisis van 2008, hem in heeft laten zien dat blockchain de cruciale technologie zou kunnen zijn voor transparantie en vertrouwen in het wereldwijde economische systeem:

Toen ik in juni 2017, na afgestudeerd te zijn aan het Massachusetts Institute of Technology, begon te werken voor JP Morgan, werd de $40 miljard aan assets van de bank beheerd door 13 personen. Op het ergste punt van de kredietcrisis bedroeg het dagelijkse verlies $300 miljoen. Het is me geleidelijk duidelijk geworden dat blockchain-technologie een sleutelrol kan spelen in het vermijden van een volgende wereldwijde financiële crisis.

Huadong voegde hieraan toe dat, hoewel de technologie nog altijd in de kinderschoenen staat, de ontwikkelingsperspectieven ervan “onbegrensd” zijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.127,20 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.148,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.187,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.229,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.384,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...