blockchain_zou_volgende_wereldwijde_financiele_crisis_kunnen_voorkomen

Blockchain zou volgende wereldwijde financiële crisis kunnen voorkomen

1

De voormalige vice-president van JP Morgan Chase, Pang Huadong, heeft gezegd dat blockchain-technologie een sleutelrol kan spelen in het voorkomen van een volgende wereldwijde financiële crisis. Dat zei hij op 22 juli tegen China Economic Times.

Pang Huadong, momenteel honorair academisch adviseur aan het Asian Blockchain Institute, zei dat zijn ervaring bij JP Morgan gedurende de kredietcrisis van 2008, hem in heeft laten zien dat blockchain de cruciale technologie zou kunnen zijn voor transparantie en vertrouwen in het wereldwijde economische systeem:

Toen ik in juni 2017, na afgestudeerd te zijn aan het Massachusetts Institute of Technology, begon te werken voor JP Morgan, werd de $40 miljard aan assets van de bank beheerd door 13 personen. Op het ergste punt van de kredietcrisis bedroeg het dagelijkse verlies $300 miljoen. Het is me geleidelijk duidelijk geworden dat blockchain-technologie een sleutelrol kan spelen in het vermijden van een volgende wereldwijde financiële crisis.

Huadong voegde hieraan toe dat, hoewel de technologie nog altijd in de kinderschoenen staat, de ontwikkelingsperspectieven ervan “onbegrensd” zijn.

2 REACTIES

  1. Bitcoin is overroepen. Enkel en alleen omdat het met quasi alle media-aandacht wegloopt, kent de massa alleen bitcoin. Qua technologie is het reeds achterhaald. Een ramp voor het milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws