Rico Engelbarts
12/10/2018 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2018 18:30

Blockstream komt met Bitcoin Sidechain Liquid; meer tokens op komst?

Nieuws

Afgelopen woensdag kondigde blockchain-bedrijf Blockstream de lancering van haar nieuwe sidechain “Liquid blockchain” voor de blockchain van Bitcoin (BTC) aan. Volgens Blockstream is dit de eerste sidechain van BTC die zowel ontwikkelaars als institutionele beleggers ertoe in staat stelt om zonder verdere restricties nieuwe tokens te creëren.
Via Liquid kunnen gebruikers dus nieuwe tokens creëren met verschillende use cases, zoals bijvoorbeeld ‘getokeniseerd’ fiatgeld, een door goud ondersteunde cryptocurrencies en meer. Via een tweezijdige koppeling aan BTC kan de zogenaamde Liquid Bitcoin, of ‘L-Bitcoin’ van de sidechain zelf altijd worden ingewisseld. Crypto middelen kunnen hiermee ook tussen de sidechain en hoofd-blockchain worden uitgewisseld.
Hiernaast stelt Liquid haar gebruikers ook in staat om transacties privé te houden via de Confidential Transactions (CT) tool. Met CT is het bedrag van de transactie alleen zichtbaar voor de partijen die aan de transactie meedoen.
Liquid maakt ook de uitwisseling van middelen zonder een derde partij mogelijk via Atomic Swaps. Zo kan een BTC/asset-uitwisseling in een enkele transactie plaatsvinden gezien BTC en uitgegeven assets zowel een input als output kunnen zijn in een Liquid-transactie.
Volgens de aankondiging was de Liquid blockchain uitgebracht op 27 september en zag het de participatie van onder andere Bitfinex, BitMEX, en anderen. In totaal bestaat de groep uit zo’n 20 bedrijven die samen het Liquid netwerk vormen in verband met het behalen van geografische diversiteit en risicospreiding.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie