Rico Engelbarts
28/07/2018 14:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2018 14:57

Britse financiële transactie-dienst start nieuwe cryptocurrency service

Nieuws
britse_fiananciele_transactie_dienst_start_nieuwe_cryptocurrency_dienst

TransferGo is een financiële transactie- oftewel overboekingdienst gebaseerd in London. TransferGo is de eerste financiële transactie-dienst die haar gebruikers een cryptocurrency-optie aanbiedt. Het gaat hierbij om de munten Bitcoin, Bitcoin cash, Litecoin, Ripple en Ethereum.
TransferGo biedt haar diensten aan als app op zowel Android als iOS. De nieuwe cryptocurrency-service is hieraan toegevoegd en meer dan 4.000 gebruikers hebben zich in de eerste uren ervoor aangemeld. TransferGo heeft meer dan 65.000 gebruikers en voegt daar dagelijks duizend nieuwe gebruikers aan toe.
Daumantas Dvilinskas, CEO en oprichter van TransferGo, geeft in een interview met Daybreak Europe aan dat zijn klanten om de nieuwe dienst vroegen: “Our clients wanted it.” Tevens geeft hij aan te denken dat cryptocurrencies voorlopig niet zullen verdwijnen: “As a platform, they’re here to stay.” Dvilinskas wilt zijn dienst gebruiksvriendelijk maken en gemakkelijk om te gebruiken.
Dvilinskas legt uit dat de grootste vraag naar financiële transactie-diensten vanuit Europa komt. Als hij gevraagd wordt of de Brexit invloed zal hebben op de vraag naar financiële transacties geeft Dvilinskas aan dat spelers in deze markt herverdeeld zullen worden over Europa. Daarnaast meldt Dvilinskas dat, waar het Verenigd Koninkrijk eerst dominant in de markt was, nu ook andere delen in Europa actiever zullen worden.
Als laatste voegt Dvilinskas toe dat blockchain-technologie de nieuwe methode gaat worden om informatie uit te wisselen in de financiële sector.
Ondertussen heeft de SCB (Siam Commercial Bank) recentelijk Britse ponden en euro’s toegevoegd aan haar Ripple-gebaseerd blockchain overboeking dienst.
Voorzitter van de Bitcoin Foundation, Brock Pierce, gaf een keer eerder aan dat Bitcoin groter kan worden op twee manieren. Via startups en als tool voor financiële transactie-diensten in onderontwikkelde landen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie