Browser plugin legt bevooroordeelde Twitter berichten over cryptocurrency bloot

Met behulp van een nieuwe plugin voor internet browsers, genaamd ‘Conflict of Interest’, kan men zien wie op Twitter bevooroordeeld is als het gaat om uitlatingen omtrent cryptocurrenies.

Met de browser extensie kan men mensen die over cryptocurrency op Twitter berichten identificeren en zien wat hun houding is ten opzichte van een aantal cryptocurrencies. Vervolgens kan daaruit worden opgemaakt of de auteur van het Twitter-bericht bijbedoelingen heeft of niet.

Als iemand zich bijvoorbeeld negatief uitlaat over bitcoin, dan geeft de plugin details over de auteur en kan men zien of de mening ook daadwerkelijk van betekenis is of dat deze persoon bevooroordeeld is en met regelmaat negatief over bitcoin bericht.

Het doel is om op deze manier het nepnieuws te onderscheiden van het echte nieuws over cryptocurrency op Twitter en om te zien wie men kan geloven en wie niet.

Conflict of Interest is ontwikkeld door Luke Childs die het volgende erover zegt:

Er zijn veel mensen die hun mening geven over cryptocurrency op Twitter, maar het is vaak moeilijk om uit te vinden of Tweets echt informatief zijn, of dat de persoon bijbedoelingen heeft.

Verder vertelt hij welke stappen hij normaal nam om het onderscheid te maken:

  • Bekijk een negatieve tweet over een bepaalde valuta.
  • Controleer het profiel van die persoon om te zien of ze bevooroordeeld zijn in het voordeel of nadeel van die valuta.
  • Als ze er een voorkeur voor hebben en ze iets negatiefs zeggen, is het waarschijnlijk geldige kritiek.
  • Als ze er een vooroordeel tegen hebben en ze iets negatiefs zeggen, is het wellicht FUD (fear, uncertainty, doubt).

Dit kan echter tijdrovend zijn en het is niet altijd makkelijk om iemands vooroordelen te doorzien door simpelweg naar hun profiel te kijken.

Aldus Luke Childs. De nieuwe tool is open source en gebruikt data die verzameld wordt door Hive.one.

Momenteel ondersteunt de plugin alleen bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP) en bitcoin Cash (BHC). De tool kan gebruikt worden met Opera, Google Chrome en Firefox browsers.

De tool is al gebruikt bij een aantal prominente figuren uit de crypto-industrie om bloot te leggen welke vooroordelen ze eventueel hebben.

Zo lijkt het erop dat bijvoorbeeld Changpeng Zhao van cryptocurrency-exchange Binance voornamelijk een fan van Ripple is, Roger Ver van bitcoin.com en Brian Armstrong van Coinbase zijn voornamelijk bullish over Bitcoin cash en Adam Black, CEO van blockstream, is blijkbaar een voorstander van Bitcoin.

De plugin kan men hier op GitHub vinden of in de Chrome webstore. Luke Childs geeft aan dat er nog ruimte voor verbetering is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.095,50 Kopen
1
Bitvavo
€29.574,80 Kopen
2
Litebit
€29.871,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
€29.899,50 Kopen
Meer nieuws

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...