CEO Revolut: Weinig tot geen intstitutionele interesse in cryptocurrencies

De CEO van Revolut, Nikaly Storonsky, claimt dat er maar weinig interesse is in Bitcoin en Ethereum onder de grotere institutionele klanten. Dit liet Storonsky weten tijdens de Web Summit 2018 in Lisbon.

Volgens de oprichter van de digitale banking startup zijn de institutionele klanten, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, nog niet gereed om de markt te betreden. Dit komt voornamelijk door een algemeen gebrek aan interesse in cryptocurrencies. Storonsky voegde hieraan toe:

Tenzij deze grote institutionele investeerders en hedge funds ook grotendeels de crypto wereld induiken zie ik de banken dit niet snel doen, omdat ze simpelweg geld proberen te verdienen voor hun klanten.

De crypto community, die al een zware 11-maanden durende bear market achter zich heeft, hield vast aan de hoop dat institutionele investeerders in groten getale de markt zouden betreden – vooral voor Bitcoin, die in de laatste tijd haar bodem lijkt te hebben gevonden en veelal stabiliteit vertoont.

Toch, ondanks de stabiliteit in de markt blijven commentatoren zoals Storonsky en Larry Fink (de CEO van BlackRock) sceptisch over de interesse in de crypto-markten onder de institutionele investeerders.

Fink liet onlangs weten dat BlackRock geen cryptocurrency exchange-traded fund (ETF) zou lanceren totdat de markt legitiem wordt. Toch blijven er ook rumoeren dat startup en exchange operator Coinbase onlangs ook gebruik zou hebben gemaakt van BlackRock’s kennis voor een mogelijke lanceren van een eigen cryptocurrency-ETF.

Tegenstellingen

Hoewel Storonsky en Fink zeker belangrijke stemmen zijn in de investeringswereld laat de werkelijkheid ook enige andere feiten zien. Zo zijn veel bekende namen op Wall Street zoals Fidelity, Goldman, en anderen al enige tijd bezig met een agressieve strategie om hun eigen crypto-handelsplatformen op te zetten. Dit laat dus zeker zien dat er wel enige interesse is onder de institutionele investeerders.

Zo lanceerde Fidelity Investments, verantwoordelijk voor zo’n $7,2 biljoen, onlangs haar eigen crypto-georienteerde branch genaamd de Fidelity Digital Asset Services. Het bedrijf liet weten dat het al bezig is zo’n 13.000 klanten te onboarden.

Morgan Stanley kwam onlangs ook uit met haar eigen rapport genaamd “Bitcoin Decrypted: A Brief Teach-In and Implications”, waarin word geclaimd dat Bitcoin een nieuwe institutionele investeringsklasse is.

En zo zijn er nog andere partijen die hun interesse hebben getoond in het betreden van de crypto-markten, waaronder Goldman Sachs, Barclays, Nasdaq, Citigroup, en anderen. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat zulke grote, gevestigde partijen een markt zouden betreden als hun klanten hier geen interesse in zouden hebben.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.929,70 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.030,90 Kopen
2
Litebit
€26.119,40 Kopen
3
SATOS
€26.368,50 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...