Rico Engelbarts
09/11/2018 18:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2018 18:45

CEO Revolut: Weinig tot geen intstitutionele interesse in cryptocurrencies

Nieuws
CEO_revolut_weinig_tot_geen_institutionele_intersesse_in_cryptocurrencies

De CEO van Revolut, Nikaly Storonsky, claimt dat er maar weinig interesse is in Bitcoin en Ethereum onder de grotere institutionele klanten. Dit liet Storonsky weten tijdens de Web Summit 2018 in Lisbon.
Volgens de oprichter van de digitale banking startup zijn de institutionele klanten, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, nog niet gereed om de markt te betreden. Dit komt voornamelijk door een algemeen gebrek aan interesse in cryptocurrencies. Storonsky voegde hieraan toe:

Tenzij deze grote institutionele investeerders en hedge funds ook grotendeels de crypto wereld induiken zie ik de banken dit niet snel doen, omdat ze simpelweg geld proberen te verdienen voor hun klanten.

De crypto community, die al een zware 11-maanden durende bear market achter zich heeft, hield vast aan de hoop dat institutionele investeerders in groten getale de markt zouden betreden – vooral voor Bitcoin, die in de laatste tijd haar bodem lijkt te hebben gevonden en veelal stabiliteit vertoont.
Toch, ondanks de stabiliteit in de markt blijven commentatoren zoals Storonsky en Larry Fink (de CEO van BlackRock) sceptisch over de interesse in de crypto-markten onder de institutionele investeerders.
Fink liet onlangs weten dat BlackRock geen cryptocurrency exchange-traded fund (ETF) zou lanceren totdat de markt legitiem wordt. Toch blijven er ook rumoeren dat startup en exchange operator Coinbase onlangs ook gebruik zou hebben gemaakt van BlackRock’s kennis voor een mogelijke lanceren van een eigen cryptocurrency-ETF.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tegenstellingen

Hoewel Storonsky en Fink zeker belangrijke stemmen zijn in de investeringswereld laat de werkelijkheid ook enige andere feiten zien. Zo zijn veel bekende namen op Wall Street zoals Fidelity, Goldman, en anderen al enige tijd bezig met een agressieve strategie om hun eigen crypto-handelsplatformen op te zetten. Dit laat dus zeker zien dat er wel enige interesse is onder de institutionele investeerders.
Zo lanceerde Fidelity Investments, verantwoordelijk voor zo’n $7,2 biljoen, onlangs haar eigen crypto-georienteerde branch genaamd de Fidelity Digital Asset Services. Het bedrijf liet weten dat het al bezig is zo’n 13.000 klanten te onboarden.
Morgan Stanley kwam onlangs ook uit met haar eigen rapport genaamd “Bitcoin Decrypted: A Brief Teach-In and Implications”, waarin word geclaimd dat Bitcoin een nieuwe institutionele investeringsklasse is.
En zo zijn er nog andere partijen die hun interesse hebben getoond in het betreden van de crypto-markten, waaronder Goldman Sachs, Barclays, Nasdaq, Citigroup, en anderen. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat zulke grote, gevestigde partijen een markt zouden betreden als hun klanten hier geen interesse in zouden hebben.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie