Home Nieuws CEO van UBS: Blockchain zal kostenbasis financiële dienstverleningssector transformeren

CEO van UBS: Blockchain zal kostenbasis financiële dienstverleningssector transformeren

De CEO van de Zwitserse financiële dienstverlener UBS Group Sergio Ermotti heeft gezegd dat blockchain-technologie essentieel zal zijn voor de financiële dienstverlening in een interview met CNBC op 18 juni.

- Advertentie -

Ermotti zei dat de onderliggende technologie van cryptocurrencies het “vrijmaken van middelen mogelijk zal maken om efficiënter te worden”, eraan toevoegend dat het een “geweldige manier is om ons in staat te stellen kosten te besparen”. Hij verklaarde dat blockchain binnen vijf tot tien jaar transformatief zal blijken voor de kostenbasis van de industrie, eraan toevoegend dat het prioriteit geven aan de toepassing van blockchain-technologie ervoor zorgt dat UBS concurrerend blijft:

Onze sector zal onder druk blijven staan, in termen van brutomarges. Het lijdt geen twijfel. De enige manier waarop je relevant kan blijven, is niet alleen door sterk te zijn in termen van kapitaal, in termen van producten, de kwaliteit van de mensen die je hebt of het advies dat je aan klanten geeft. Je moet ook in staat zijn het correct te prijzen.

UBS sloot zich afgelopen herfst bij een blockchain-samenwerking genaamd Batavia aan, samen met IBM, Bank of Montreal, CaixaBank, Commerzbank en Erste Group. Het project voerde in april eerste test-transacties uit, waarbij auto’s vanuit Duitsland naar Spanje en textiel voor meubelmakers vanuit Oostenrijk naar Spanje werden gestuurd.

Terwijl UBS blockchain-use cases voor haar bedrijf heeft onderzocht, blijft de financiële dienstverlener sceptisch over cryptocurrencies. UBS-voorzitter Axel Weber zei eerder deze maand dat de bank haar klanten geen handel in Bitcoin of andere cryptocurrencies zal aanbieden. Weber riep zelfs op tot strenge controles op crypto, waarbij hij zei dat cryptocurrencies vaak niet transparant zijn en daarom openstaan voor misbruik.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.111,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.108,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.148,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.212,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.370,70 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...