Rico Engelbarts
19/06/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2018 16:00

CEO van UBS: Blockchain zal kostenbasis financiële dienstverleningssector transformeren

Nieuws
CEO_UBS_blockchain_zal_kostenbasis_financiele_dienstverleningssector_transformeren

De CEO van de Zwitserse financiële dienstverlener UBS Group Sergio Ermotti heeft gezegd dat blockchain-technologie essentieel zal zijn voor de financiële dienstverlening in een interview met CNBC op 18 juni.
Ermotti zei dat de onderliggende technologie van cryptocurrencies het “vrijmaken van middelen mogelijk zal maken om efficiënter te worden”, eraan toevoegend dat het een “geweldige manier is om ons in staat te stellen kosten te besparen”. Hij verklaarde dat blockchain binnen vijf tot tien jaar transformatief zal blijken voor de kostenbasis van de industrie, eraan toevoegend dat het prioriteit geven aan de toepassing van blockchain-technologie ervoor zorgt dat UBS concurrerend blijft:

Onze sector zal onder druk blijven staan, in termen van brutomarges. Het lijdt geen twijfel. De enige manier waarop je relevant kan blijven, is niet alleen door sterk te zijn in termen van kapitaal, in termen van producten, de kwaliteit van de mensen die je hebt of het advies dat je aan klanten geeft. Je moet ook in staat zijn het correct te prijzen.

UBS sloot zich afgelopen herfst bij een blockchain-samenwerking genaamd Batavia aan, samen met IBM, Bank of Montreal, CaixaBank, Commerzbank en Erste Group. Het project voerde in april eerste test-transacties uit, waarbij auto’s vanuit Duitsland naar Spanje en textiel voor meubelmakers vanuit Oostenrijk naar Spanje werden gestuurd.
Terwijl UBS blockchain-use cases voor haar bedrijf heeft onderzocht, blijft de financiële dienstverlener sceptisch over cryptocurrencies. UBS-voorzitter Axel Weber zei eerder deze maand dat de bank haar klanten geen handel in Bitcoin of andere cryptocurrencies zal aanbieden. Weber riep zelfs op tot strenge controles op crypto, waarbij hij zei dat cryptocurrencies vaak niet transparant zijn en daarom openstaan voor misbruik.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie