Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

CEO van Coinbase ziet schaalbaarheid blockchain-technologie als belangrijkste uitdaging komend decennium

De CEO van cryptocurrency-exchange Coinbase, Brian Armstrong, verwacht dat bijna elke tech startup tegen het einde van het komende decennium een eigen cryptocurrency-component zal hebben. Ook verwacht hij dat een privacy coin dit jaar op grote schaal zal worden geadopteerd en dat schaalbaarheid van blockchain-technologie een belangrijke uitdaging zal zijn. Armstrong sprak zijn verwachting voor het komende jaar in een op 3 januari verschenen blogartikel uit.

Volgens Armstrong zal de volgende golf aan nieuwe crypto-gebruikers niet bestaan uit gebruikers die specifiek interesse hebben in cryptocurrency. Hij verwacht dat zij cryptocurrency zullen gebruiken als onderdeel van bijvoorbeeld games:

De volgende 100 miljoen mensen die blootstelling krijgen aan cryptocurrency zullen dit niet krijgen omdat ze specifiek om cryptocurrency geven, maar omdat ze proberen een game te spelen, een gedecentraliseerd sociaal netwerk te gebruiken of hun brood te verdienen, en het gebruik van cryptocurrency is de enige manier om die specifieke toepassing te gebruiken.

- Advertentie -

Armstrong verwacht dan ook dat “tegen het einde van het komende decennium bijna elke tech startup een soort van cryptocurrency-component zal hebben.” Naast startups zullen ook grotere instellingen de crypto-sector gaan betreden, aldus Armstrong:

Uiteindelijk zal zowat elke financiële instelling een soort cryptocurrency-operatie hebben en de meeste fondsen zullen een deel van hun activa in cryptocurrencies houden, gedeeltelijk vanwege het niet-gecorreleerde rendement.

Blockchain en privacy

De adoptie van blockchain-technologie zal daarnaast een versnelling in adoptie ondervinden zodra de technologie schaalbaarder wordt. Armstrong vergelijkt de ontwikkelingen van de technologie met het internet:

Net zoals broadband dat 56k-modems verving en heeft geleid tot veel nieuwe toepassingen op het internet (YouTube, Uber, enz.), Geloof ik dat schaalbaarheid een voorwaarde is voor de utiliteitsfase van crypto om echt op gang te komen. Zodra we blockchains zien met verschillende schaalverbeteringen van grootte, zullen nieuwe applicaties zich sneller gaan ontwikkelen.

Ten slotte verwacht Armstrong dat privacy cryptocurrencies, het type crypto waarmee anoniem transacties kunnen worden gedaan, een belangrijkere rol zullen gaan spelen in het komende decennium. Zo legt Armstrong uit:

Ik geloof dat we uiteindelijk een ‘privacy coin’ of blockchain met ingebouwde privacyfuncties in de jaren 2020 mainstream zullen zien gaan. Het is in de meeste gevallen niet logisch om elke betaling die je uitvoert op een transparante ledger te tonen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.215,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.190,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.250,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.258,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.310,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.215,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.190,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.250,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.258,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.310,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...