Robin Hazekamp Robin Hazekamp
04/01/2024 17:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2024 16:23

CEO van crypto fonds blijkt niet te bestaan, investeerders woest

Nieuws
CEO van crypto fonds blijkt niet te bestaan, investeerders woest

Foto: StockMediaSeller/Shutterstock

Vanaf de oprichting werd het Australische metaverse en crypto fonds ‘HyperVerse’ al beschuldigd van frauduleuze activiteiten. Investeerders konden een lidmaatschap kopen dat hen een 300% procent rendement beloofde over een span van 600 dagen. Nu blijkt, tot de frustratie van vele investeerders, dat de net gerekruteerde CEO helemaal niet bestaat. 

Bitcoin ETF’s katapulteren koers voorbij $59.000 met historische volumes

CEO van verdachte metaverse blijkt niet te bestaan

HyperVerse werd door de Australische zwendelaars Sam Lee en Ryan Xu opgericht. De twee waren in Australië al bekend van het runnen van de keihard ingestorte crypto exchange ‘Blockchain Global’. Het failliete bedrijf heeft een nog openstaande schuld van $58 miljoen. Dat weerhield de twee er echter niet van om een compleet nieuw project te starten.

HyperVerse werd door Lee en Xu gepresenteerd als een gewaagde concurrent van Facebook’s metaverse. Het zou tegelijkertijd een digitale wereld worden die men kon ontdekken, evenals een manier om te investeren. Ondanks dat verschillende waakhonden het project bestempelden als een “pyramid scheme” en een “scam”, bleef het in Australië onder de radar. 

Nu heeft een van ‘s werelds grootste kranten, The Guardian, bijzonder nieuws naar buiten gebracht. Een ogenschijnlijk getalenteerde zakenman die Lee en Xu als nieuwe CEO hebben gerekruteerd, blijkt niet te bestaan. Hij bleek een bachelor te hebben bij de universiteit van Leeds en een master bij de universiteit van Cambridge. Beide universiteiten zeggen hem echter niet te kennen.

Advertentie

Frauduleus crypto project richt miljardenschade aan

Ook zou de CEO, genaamd Steven Reece Lewis, gewerkt hebben bij Goldman Sachs en een bedrijf hebben verkocht aan Adobe. Twee indrukwekkende prestaties op zijn CV, indien het ook daadwerkelijk waar was geweest. Beide bedrijven hebben geen flauw benul wie de man is en zeggen geen administratie van hem te hebben.

Dat het hele ‘HyperVerse’ zaakje stinkt was al eerder bekend. Leden van de metaverse rapporteerden in het begin van 2022 al dat ze problemen hadden met het opnemen van fondsen. Ze werden aangemoedigd over te stappen naar de nieuwe ‘HyperNation’. 

Lewis, Lee en Xu verschenen niet in de campagnes van het nieuwe project. Wel werd vermeld in een Zoom meeting dat ze allemaal uit ‘één grote entiteit’ bestaan. Chainalysis schat de door de ‘HyperVerse’ aangerichte schade $1,3 miljard bedraagt.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert de crypto-quiz over 2023. Morgen, 5 januari, om 13:00. Win 5 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe morgen om 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie