Chinese overheid vraagt om snelle blockchain ontwikkeling en zoekt dringend naar resultaten

Array

De Chinese Staatsraad heeft lokale financiële autoriteiten en door de overheid gefinancierde onderzoekscentra de opdracht gegeven om zich te focussen op de ontwikkeling van blockchain-technologie en de commercialisering van blockchain te versnellen.

De officiële verklaring van de Staatsraad, die op 24 mei werd vrijgegeven, luidde als volgt:

Het doel is om een regionale aandelenmarkt te bouwen in Guangdong, overeenkomstig met de opening van de kapitaalmarkt, de tijdige introductie van Hong Kong, Macao en internationale beleggingsinstellingen om deel te nemen in de verrichtingen. We zullen daadkrachtig financiële technologie ontwikkelen en het onderzoek naar en de toepassing van blockchain en andere grote data-technologieën versnellen onder de premisse van wettelijke naleving.

- Advertentie -

“Krachtige” ontwikkeling van blockchain

Gedurende 2018 hebben de Chinese overheid en de lokale autoriteiten een positieve houding ten aanzien van blockchain getoond en hebben ze voor meerdere miljarden dollars initiatieven om blockchain-georiënteerde netwerken te ontwikkelen gefinancierd. In april bekostigde het gemeentebestuur van Hangzhou voor $1,6 miljard het Global Blockchain Innovation Fund, bedoeld om opkomende blockchain startups en ontwikkelingsteams te financieren.

De Guangdong Free-Trade Zone, een gebied in de provincie Guangdong dat de ontwikkeling van technologieën aanmoedigt voor gebruik in de vierde industriële revolutie zoals blockchain, kunstmatige intelligentie (AI) en Big Data, herbergt 71 blockchain startups.

Blockchain startups bestaan naast andere startups en ontwikkelingsteams die werken aan innovatieve technologieën met een identieke visie op het commercialiseren van revolutionaire technologieën.

Een lokale analist verklaarde dat China nooit de ontwikkeling van innovatieve technologieën die Chinese economie verder zou versterken, heeft beperkt.

In feite wordt China beschouwd als een van de weinige landen die bijna geen contant geld meer gebruiken, vanwege de carrièreswitch van individuen en bedrijven van bankdiensten naar fintech-netwerken zoals Alibaba’s Alipay.

Zigor Aldama, een bekroonde journalist die jarenlang uitvoerig de financiële sector van China versloeg, verklaarde dat China “lichtjaren” vooruit is op andere toonaangevende regio’s op het gebied van financiële innovatie. Tegen Aldama zei AliExpress executive, Pello Zuniga:

Ik denk dat contant geld uiteindelijk zal verdwijnen op de manier zoals we het nu kennen. Met de huidige biometrische systemen is het slechts een kwestie van tijd voordat we geen apparaat meer nodig hebben om te betalen; onze vingers, onze irissen en zelfs onze oren zullen betaal-apparaten zijn. Maar dat betekent ook dat het mogelijk is om vast te leggen wat een gebruiker in real-time koopt, en niet alleen wat, maar ook waar en wanneer.

China heeft nooit teruggedeinsd voor innovatie en technologische ontwikkeling. De lokale markt is zo groot dat het, in plaats van Twitter te gebruiken, zijn eigen Weibo kan creëren. In plaats van YouTube heeft China Tudou aangenomen en in plaats van Facebook Messenger gebruikt men in China WeChat.

In essentie wil de Chinese overheid haar eigen sociale media-netwerk, blockchain-netwerk en technologie ontwikkelen. In plaats van Ethereum te gebruiken, creëert China liever haar eigen blockchain-netwerk dat de wereld kan gebruiken. De visie van de Chinese overheid is één van de belangrijkste redenen waarom ze open stond voor VeChain, Qtum en andere in China gebaseerde blockchain-netwerken.

Agressieve benadering

Chinese autoriteiten zullen de ontwikkeling van blockchain-technologie op een agressieve wijze versnellen, zoals is bevolen door de Staatsraad, om aan te tonen dat het land in de voorhoede van de vierde industriële revolutie kan zijn en de ontwikkeling van een opkomende technologie als blockchain kan leiden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...