Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Chinese telecombedrijven onderzoeken use-cases blockchain

Chinese telecombedrijven onderzoeken use-cases blockchain

De drie grootste telecombedrijven van China hebben samen een blockchain-onderzoeksgroep opgezet. Het team van China Mobile, China Telecom en China Unicom bestaat uit iets minder dan 20 experts van 8 verschillende bedrijven, waaronder Huawei en Union Mobile Financial Technology (UMF), meldt het Chinese Fintech News.

Een medewerker van China Mobile noemde het doel van de onderzoeksgroep “een betrouwbaar team vormen dat de toepassing van blockchain kan onderzoeken en de verdere mogelijkheden op blockchain-gebied kan verkennen”:

Het is een oplossing op het gebied van orderbeheer, contractbeheer en het creëren van use-cases.

- Advertentie -

De drie telecombedrijven zijn sinds 2017 betrokken bij talloze onafhankelijke blockchain-projecten. Ondertussen blijft China voorop lopen als het gaat om onderzoek naar nieuwe use-cases voor blockchain-technologie. Chinese rapporten schatten dat blockchain-technologie in de komende vijf jaar een industrie van een miljard yuan (ongeveer $150 miljoen) wordt. Een onderzoek van MarketWatch, dat eerder deze maand werd gepubliceerd schatte dat blockchain in telecom, momenteel een sector van $46 miljoen, in 2023 zou kunnen uitgroeien tot een industrie van $993 miljoen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.035,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.073,66 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.101,49 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.103,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.142,02 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...