Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Crypto adoptie: Grote Zwitserse retailer accepteert stablecoin als betaalmiddel

Een van de grootste online retailers in Zwitserland heeft onlangs besloten cryptocurrencies te accepteren al betaalmiddel. Ze doen dit in samenwerking met Coinify en Syngum, een lokale digitale bank.

Volgens een tweet van Sygnum gaat Galaxus gebruikmaken van de stablecoin die ze ontwikkelt hebben, Digital Swiss Franc (DCHF). Deze coin staat 1:1 gelijk met de Zwitserse Frank.

- Advertentie -

Volgens Sygnum is het inzetten van DCHF goed om de kosten te drukken en frauduleuze transacties te voorkomen. Daarnaast is het ook niet langer nodig om gebruik te maken van een fysieke kaart of cash. De betalingen zijn daarnaast ook direct dus vertragingen bij de bank zijn ook niet meer aan de orde. Galaxus is door het inzetten van cryptocurrencies een voorloper in de e-commerce sector.

Veel online retailers zijn huiverig als het aankomt op cryptocurrencies als betaalmiddel. Galaxus onderscheidt zich enorm en durft te innoveren. De eigenaar van Coinify, Mark Højgaar, zei na de lancering dat de toekomst van geld terug gaat naar zijn roots. Verhandeld tussen twee personen, gelijk en gemakkelijk. Deze overeenkomst zie je terug bij betrouwbare, prijsvaste digitale valuta in de e-commerce sector.

De onderdirecteur van Galaxus, Thomas Fugmann, besprak de voordelen en gebruiksgemakken die zich voordoen voor de klanten van Galaxus. Galaxus heeft zijn positie in de e-commerce sector versterkt door als eerste crypto te accepteren in de vorm van een betaling begin 2019. Door Zwitserse klanten en klanten uit Liechtenstein de mogelijkheid te bieden om met stabiele cryptocurrencies zoals DCHF te betalen ziet de adoptie van digitale valuta een nieuwe boost.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.357,12 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.357,12 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...