Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
28/08/2020 13:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2020 13:36

Crypto adoptie: Grote Zwitserse retailer accepteert stablecoin als betaalmiddel

Nieuws
Crypto adoptie Grote Zwitserse retailer accepteert stablecoin als betaalmiddel

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Een van de grootste online retailers in Zwitserland heeft onlangs besloten cryptocurrencies te accepteren al betaalmiddel. Ze doen dit in samenwerking met Coinify en Syngum, een lokale digitale bank.
Volgens een tweet van Sygnum gaat Galaxus gebruikmaken van de stablecoin die ze ontwikkelt hebben, Digital Swiss Franc (DCHF). Deze coin staat 1:1 gelijk met de Zwitserse Frank.


Volgens Sygnum is het inzetten van DCHF goed om de kosten te drukken en frauduleuze transacties te voorkomen. Daarnaast is het ook niet langer nodig om gebruik te maken van een fysieke kaart of cash. De betalingen zijn daarnaast ook direct dus vertragingen bij de bank zijn ook niet meer aan de orde. Galaxus is door het inzetten van cryptocurrencies een voorloper in de e-commerce sector.
Veel online retailers zijn huiverig als het aankomt op cryptocurrencies als betaalmiddel. Galaxus onderscheidt zich enorm en durft te innoveren. De eigenaar van Coinify, Mark Højgaar, zei na de lancering dat de toekomst van geld terug gaat naar zijn roots. Verhandeld tussen twee personen, gelijk en gemakkelijk. Deze overeenkomst zie je terug bij betrouwbare, prijsvaste digitale valuta in de e-commerce sector.
De onderdirecteur van Galaxus, Thomas Fugmann, besprak de voordelen en gebruiksgemakken die zich voordoen voor de klanten van Galaxus. Galaxus heeft zijn positie in de e-commerce sector versterkt door als eerste crypto te accepteren in de vorm van een betaling begin 2019. Door Zwitserse klanten en klanten uit Liechtenstein de mogelijkheid te bieden om met stabiele cryptocurrencies zoals DCHF te betalen ziet de adoptie van digitale valuta een nieuwe boost.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie