Robin Hazekamp Robin Hazekamp
24/12/2023 20:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2023 18:44

Crypto detective deactiveert X account, imitators zaaien chaos

Nieuws
Crypto detective deactiveert X account, imitators zaaien chaos

Foto: TippaPatt/Shutterstock

De soms ‘legendarisch’ genoemde crypto detective ZachXBT heeft naar verluidt zijn X (voorheen Twitter) account gedeactiveerd. Het profiel van de speurneus is nog wel vindbaar, maar voor een tijdje zal hij geen dingen meer posten. Nu hij afwezig is, lijken imitators hard bezig te zijn met het oplichten van mensen.

Shiba inu en dogecoin opvallend sterk tijdens recente crash, toont data

Crypto legende ZachXBT deactiveert X account, oplichters slaan toe

ZachXBT was ooit een actieve crypto investeerder. Na een tijd te hebben gehandeld werd hij helaas voor hem het slachtoffer van een zogeheten ‘rug pull’. Bij een dergelijke scam gaan de makers van een crypto project er met het geld vandoor. De onfortuinlijke gebeurtenis had echter een keerzijde: het maakte de weg vrij voor de geboorte van een legendarische crypto detective.

Zach legde tientallen frauduleuze crypto projecten bloot, spoorde talloze diefstallen op en bracht miljoenen euro’s aan crypto terug naar de rechtmatige eigenaren. Nu heeft hij na een tumultueuze periode, temidden van een rechtszaak, zijn account gedeactiveerd. Voor hoe lang dit duurt is niet bekend. 

Imitators hebben gelijk gebruikgemaakt van de afwezigheid en proberen massaal mensen op te lichten. Er waren al vele ZachXBT nepaccounts aanwezig op X en Telegram, maar het aantal schijnt te zijn toegenomen. De accounts doen alsof ze de detective zijn en maken mensen wijs dat ze gehackt worden. 

Advertentie

Onwetendheid leidt tot extra schade onder crypto handelaren

Michael Khekoian, partnerschapsdirecteur bij Web3 beveiligers Wallet Guard, heeft zijn zorgen over deze ontwikkeling geuit. Op X schrijft hij:

“Attentie! Houd jullie ogen open, er zijn neppe @zachxbt accounts die proberen mensen op te lichten door middel van hulp aan te bieden.”

De deactivatie van ZachXBT’s account werd enkel gedeeld door de detective in zijn Telegram kanaal. Op X zelf werd niets vermeld, wat tot onwetendheid van zijn volgers heeft geleid. Het laatste bericht dat door ZachXBT op X werd geplaatst dateert van 18 december. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie