Timo Bult Timo Bult
03/11/2023 19:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 17:19

Crypto miljonair dood gevonden in koffer: Het verhaal van Fernando Algaba

Nieuws
Crypto miljonair dood gevonden in koffer: Het verhaal van Fernando Algaba

Foto: Miljan Zivkovic/Shutterstock

Het is een van de meest lugubere verhalen uit de crypto-wereld: de moord op de Argentijnse Fernando Péreze Algaba. Het verhaal zorgde voor een flinke opschudding en dat had alles te maken met de manier waarop Pérez Algaba, onder andere crypto-investeerder, aan zijn einde kwam.

Waarom het aankomende vrijdag spannend kan worden voor Bitcoin

Van pizzabezorger naar rijke crypto-miljonair

Pérez Algaba’s succesverhaal is er een waar de meesten van zullen dromen. Hij begon als pizzabezorger en wist zich omhoog te werken tot miljonair, onder andere door te handelen in crypto, zo blijkt uit zijn Instagram-profiel. Dure auto’s, vakanties naar tropische paradijzen, de handelaar had het allemaal.

Hij deelde zijn avonturen dan ook graag met zijn 923.000 Instagram-volgers. Ook spijkerde hij zijn volgers bij over het handelen in crypto. Kortom, hij was een succesvol ‘finfluencer’.

Pérez Algaba zittend op een van zijn luxe auto’s. – Bron: @fernandoperezalgaba op Instagram.

Het succesverhaal bleek echter minder rooskleurig dan het er aan de voorkant uitzag. Volgens de Argentijnse krant La Nación was hij namelijk betrokken bij een piramidespel. Hij zou samen met een criminele organisatie geld hebben opgehaald bij investeerders om trucks in de Verenigde Staten op te kopen en deze te exporteren.

Schulden stapelden zich op

De oplichting bleef lang onder de radar en voor investeerders zag het er in eerste instantie legitiem uit. Echter belandde Pérez Algaba al gauw diep in de schulden nadat de dividendbetalingen uitbleven. Zijn situatie werd uiteindelijk zo ernstig dat hij een vriend vroeg of hij zijn pistool mocht lenen.

“Hij vertelde mij dat hij zo bang was dat hij een wapen bij zich wilde hebben.” aldus een vriend van Pérez Algaba.

Naar verluidt had hij honderden dreigberichten op zijn telefoon, waaronder van schuldeisers.

Advertentie

Het lugubere einde

Aan het verhaal van de Argentijn kwam uiteindelijk een bizar en luguber einde. Op 18 juli, 2023, verliet hij zijn apartement in Ituzaingó, Argentinië, en dat was de laatste keer dat hij levend gezien is. Enkele dagen later werd zijn lichaam in een koffer gevonden.

Uit onderzoek blijkt dat hij met drie kogels om het leven is gebracht waarna zijn ledematen zijn geamputeerd. De koffer is door de daders in een sloot gedumpt.

Uit recente ontwikkelingen blijkt dat de daders het ook hadden gemunt op zijn broer, Rodolfo Pérez Iglesias. De broer vertelt aan La Nación dat er inmiddels twee daders zijn gearresteerd: “Ik heb deze twee altijd verdacht,” aldus zijn broer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie