Ivo Melchers Ivo Melchers
30/01/2024 09:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 09:22

Crypto Ontbijt: Grote scam aangepakt, gunstige bitcoin ETF cijfers

Nieuws
Crypto Ontbijt: Grote scam aangepakt, gunstige bitcoin ETF cijfers

Foto: MDart10/Shutterstock

Vannacht is er weer het nodige gebeurd in de crypto-wereld en in dit overzicht zetten we de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje. Zo treedt de Amerikaanse overheid op tegen sleutelfiguren van een grote crypto scam. Daarnaast heeft TD Cowen, een grote investeringsbank, een zeer negatieve prognose voor ethereum (ETH) beursfondsen gedeeld en is er opmerkelijke data naar buiten gebracht voor bitcoin (BTC) beursfondsen.

Gedurende de dag kun je uitgebreidere artikelen op Crypto Insiders verwachten over deze onderwerpen.

Positief voor bitcoin: markt gokt op agressieve renteverlagingen VS

Grote crypto scam: Amerikaanse overheid treedt op

Belangrijke figuren achter het in 2022 geïmplodeerde decentralized finance (DeFi) platform HyperFund zijn aangepakt door de Amerikaanse overheid.

De Department of Justice (DOJ) kondigde gisteren aanklachten aan tegen twee personen en de schuldbekentenis van een derde persoon voor het organiseren van een crypto scam ter waarde van 1,7 miljard dollar.

De DOJ beschuldigde de Australische staatsburger Sam Lee van het medeoprichten van HyperFund en Rodney Burton en Brenda Chunga van het promoten ervan.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ook aanklachten ingediend tegen Lee en Chunga voor het promoten van misleidende miningproducten die lucratieve rendementen beloofden.

Advertentie

Ethereum ETF in 2025 of 2026?

TD Cowen heeft zijn eerdere pessimistische blik wat betreft de mogelijke komst van ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) nog verder opgeschroefd.

Voorheen sprak de bank over een goedkeuring na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november van dit jaar. Nu heeft TD Cowen de verwachting uitgesproken dat een dergelijk fonds voor ethereum pas eind 2025 of begin 2026 zijn intrede zal maken.

Ethereum (ETH) zakt naar cruciale zone, klaar voor krachtige stijging

Bitcoin ETF’s: Fidelity blinkt uit, Grayscale’s uitstroom neemt af

Van alle tien bitcoin spot ETF’s beleefde Fidelity gisteren de meest succesvolle dag. Er stroomde namelijk voor 208 miljoen dollar aan bitcoin in FBTC. BlackRock kwam niet verder dan 198 miljoen dollar.

Bovendien is de dalende trend in de uitstroom van Grayscale’s fonds (GBTC) gisteren voortgezet. 192 miljoen dollar aan bitcoins verliet het fonds. Sinds 11 januari, de allereerste handelsdag, is dit niet meer zo laag geweest.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie