Rico Engelbarts
24/02/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2019 10:45

Cryptocurrency-handelaar uit Drenthe overvallen en gemarteld met boormachine

Nieuws
cryptocurrency_handelaar_uit_drenthe_overvallen_en_gemarteld_met_boormachine

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Een 38-jarige man uit Drouwenerveen, Drenthe, is op zondagavond 10 februari overvallen en gemarteld door een drietal overvallers. De politie doet op dit moment nog onderzoek naar het motief van de overval, maar een interessant gegeven is dat het slachtoffer een cryptocurrency-handelaar is.
De man hoorde rond tien uur ‘s avonds een knal bij zijn voordeur waarna drie overvallers met bivakmutsen en kogelwerende vesten met daarop ‘politie’ zijn huis binnendrongen. Hij was op dat moment thuis met zijn vierjarig dochtertje.
De overvallers zouden de man met wapens bedreigd hebben en hem vervolgens gemarteld hebben met een boormachine. Zijn dochtertje moest toekijken hoe de drie mannen inwerkten op het lichaam van de man, die na een uur gemarteld te zijn zwaargewond werd achtergelaten.
De overvallers reden waarschijnlijk in een Audi A6 richting Buinerveen weg van het pand in Drouwenerveen. Het slachtoffer moest voor langere tijd in het ziekenhuis behandeld worden en heeft inmiddels aangifte gedaan.
Op dit moment is er nog niets duidelijk over het motief van de overval. Wel is bekend geworden dat de man een crypto-handelaar is en voorheen in Thailand en Italië heeft gewerkt. De politie heeft het gehele Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak gezet, iets wat alleen in uitzonderlijke gevallen wordt gedaan.
Of het feit dat de man een crypto-handelaar is iets met de overval te maken heeft is op dit moment nog niet duidelijk. De politie geeft aan dat het niet verstandig zou zijn als zij verdere details vrij zou geven omtrent de overval.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie