Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Cryptocurrency markt kampt met neerwaartse koersen na kerstdagen

Cryptocurrency markt kampt met neerwaartse koersen na kerstdagen

Het bleek dit jaar een kerst te zijn voor de bears; zo vingen bijna alle cryptocurrencies over de afgelopen dagen rake klappen. Het is dan ook niet verrassend dat de vraag naar stablecoins toenam en deze tegen een kleine premie werden verhandeld.

Bitcoin verliest ongeveer 4%

Op het moment van schrijven staat de top cryptocurrency, Bitcoin (BTC), op zo’n $3.665. Eerder deze maand was er volop hoop toen BTC weer boven de $4.000 wist uit te komen, echter volgde een flinke koersdaling.

- Advertentie -

cryptocurrency_markt_kampt_met_neerwaartse_koersen_na_kerstdagen_grafiek1

Het verlopen van zo’n 25.000 Bitcoin Futures contracten op Deribit wordt als een van de mogelijke oorzaken genoemd voor de neerwaartse koers.

Het nieuws kan leiden tot een verkoopronde in de overtuiging dat de vraag naar Bitcoin af zal nemen wanneer deze opties vervallen, terwijl de verkoopdruk ook toeneemt.

Bijna alle andere cryptocurrencies verhandelen ook tegen BTC, dus een verlaagde waarde van BTC verlaagt normaal ook de waarde van de altcoin (tenzij de trend corrigeert). De veranderingen zijn echter niet altijd exact.

Ripple verliest ongeveer 6%

cryptocurrency_markt_kampt_met_neerwaartse_koersen_na_kerstdagen_grafiek2

Ripple (XRP) verloor ook iets aan waarde in de afgelopen 24 uur. Toch blijft het vertrouwen in het project sterk; zo legde Ripple CEO Brad Garlinghouse onlangs een verklaring af dat Ripple voornamelijk een gedecentraliseerd platform is.

Ripple weet echter steeds meer afstand te nemen van haar BTC-koppeling; zo voegen steeds meer beurzen de cryptocurrency toe als basis trading pair tegen fiat. Klanten kunnen zodoende fiatgeld gebruiken om Ripple te kopen zonder de noodzaak eerst Bitcoin aan te schaffen. Dit zou in de toekomst kunnen resulteren in meer prijsstabiliteit voor Ripple.

Ook Stellar (XLM), een coin die vaak wordt vergeleken met XRP, maakte kleine verliezen. In de afgelopen 24 uur is XLM met zo’n 4% gedaald.

Ethereum en Bitcoin Cash nek aan nek

Ethereum (ETH) wist eerder nog Bitcoin Cash (BCH) in te halen, echter zijn de rollen nu weer omgedraaid. De cryptocurrency daalde van een piek rond de $130 op tweede kerstdag tot zo’n $118 op het moment van schrijven; een daling van zo’n 10%.

Ondertussen daalde BCH ook stevig, met bijna 12%. Binnen 24 uur wist de cryptocurrency te dalen van zo’n $170 tot net onder de $150. Eén ding is zeker duidelijk: de Bitcoin fork is nog steeds niet hersteld van de waardevermindering die Bitcoin SV leed toen het een nieuwe blockchain creëerde.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.238,28 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.139,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.206,23 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.208,91 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...