Rico Engelbarts
28/12/2018 15:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 10:24

Cryptocurrency markt kampt met neerwaartse koersen na kerstdagen

Nieuws
cryptocurrency_markt_kampt_met_neerwaartse_koersen_na_kerstdagen

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Het bleek dit jaar een kerst te zijn voor de bears; zo vingen bijna alle cryptocurrencies over de afgelopen dagen rake klappen. Het is dan ook niet verrassend dat de vraag naar stablecoins toenam en deze tegen een kleine premie werden verhandeld.

Bitcoin Runes extreem populair, domineren transacties op het netwerk

Bitcoin verliest ongeveer 4%

Op het moment van schrijven staat de top cryptocurrency, Bitcoin (BTC), op zo’n $3.665. Eerder deze maand was er volop hoop toen BTC weer boven de $4.000 wist uit te komen, echter volgde een flinke koersdaling.
cryptocurrency_markt_kampt_met_neerwaartse_koersen_na_kerstdagen_grafiek1
Het verlopen van zo’n 25.000 Bitcoin Futures contracten op Deribit wordt als een van de mogelijke oorzaken genoemd voor de neerwaartse koers.


Het nieuws kan leiden tot een verkoopronde in de overtuiging dat de vraag naar Bitcoin af zal nemen wanneer deze opties vervallen, terwijl de verkoopdruk ook toeneemt.
Bijna alle andere cryptocurrencies verhandelen ook tegen BTC, dus een verlaagde waarde van BTC verlaagt normaal ook de waarde van de altcoin (tenzij de trend corrigeert). De veranderingen zijn echter niet altijd exact.

Advertentie

Ripple verliest ongeveer 6%

cryptocurrency_markt_kampt_met_neerwaartse_koersen_na_kerstdagen_grafiek2
Ripple (XRP) verloor ook iets aan waarde in de afgelopen 24 uur. Toch blijft het vertrouwen in het project sterk; zo legde Ripple CEO Brad Garlinghouse onlangs een verklaring af dat Ripple voornamelijk een gedecentraliseerd platform is.
Ripple weet echter steeds meer afstand te nemen van haar BTC-koppeling; zo voegen steeds meer beurzen de cryptocurrency toe als basis trading pair tegen fiat. Klanten kunnen zodoende fiatgeld gebruiken om Ripple te kopen zonder de noodzaak eerst Bitcoin aan te schaffen. Dit zou in de toekomst kunnen resulteren in meer prijsstabiliteit voor Ripple.
Ook Stellar (XLM), een coin die vaak wordt vergeleken met XRP, maakte kleine verliezen. In de afgelopen 24 uur is XLM met zo’n 4% gedaald.

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG

Ethereum en Bitcoin Cash nek aan nek

Ethereum (ETH) wist eerder nog Bitcoin Cash (BCH) in te halen, echter zijn de rollen nu weer omgedraaid. De cryptocurrency daalde van een piek rond de $130 op tweede kerstdag tot zo’n $118 op het moment van schrijven; een daling van zo’n 10%.
Ondertussen daalde BCH ook stevig, met bijna 12%. Binnen 24 uur wist de cryptocurrency te dalen van zo’n $170 tot net onder de $150. Eén ding is zeker duidelijk: de Bitcoin fork is nog steeds niet hersteld van de waardevermindering die Bitcoin SV leed toen het een nieuwe blockchain creëerde.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie