cryptocurrency_markt_stijgt_komende_tien_jaar_met_5000_procent

“Cryptocurrency markt stijgt komende tien jaar met 5.000%”

0

Nigel Green, oprichter en CEO van deVere Group, een internationaal financieel adviesbureau, zegt dat de cryptocurrency-markt de komende tien jaar met zo’n 5.000% zal stijgen.

Bitcoin (BTC) nadert haar tienjarig bestaan. Het was op 31 oktober 2008 dat Satoshi Nakamoto zijn bekende paper over Bitcoin publiceerde. Nu is de grote vraag hoe de komende tien jaar eruit gaat zien voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Nigel Green heeft in ieder geval een bullish houding tegenover de markt.

Volgende week viert Bitcoin, de originele en nog steeds grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, haar tiende verjaardag. Bitcoin was de start van de crypto-revolutie en het heeft de wijze hoe de wereld transacties uitvoert, zaken doet en activa beheert, voor altijd veranderd. Het begon allemaal met Bitcoin.

Aldus de CEO van DeVere. Ondanks het optimisme van Green met omtrent de crypto-markt en Bitcoin, denkt hij wel dat de dominantie van Bitcoin in de markt zal afnemen. Hij legt uit:

Hoewel ik de pret niet wil bederven, geloof ik dat Bitcoins invloed en dominantie met betrekking tot de cryptocurrency-sector in haar tweede decennium drastisch zal afnemen. Dit komt doordat, naarmate de massaconsumptie van cryptocurrency groeit, er steeds meer digitale valuta zullen worden gelanceerd – door organisaties in zowel de private als de publieke sector. Dit zal de concurrentie voor Bitcoin vergroten en haar marktaandeel verkleinen. Bovendien is het waarschijnlijk dat Bitcoin geraakt zal worden door superieure technologie, functies en oplossingen die aangeboden worden door andere bestaande en nog te verschijnen cryptocurrencies.

Het is absoluut mogelijk dat er nieuwe cryptocurrencies zullen verschijnen op de markt die Bitcoin van haar troon zullen verstoten; of in ieder geval wat van haar marktaandeel zullen inpikken. Toch lijkt het wat onwaarschijnlijk dat mensen massaal miljarden dollars over zullen zetten van Bitcoin naar een nieuwe altcoin. Bitcoins nut als waarde-opslagmiddel blijft vooralsnog ongeëvenaard.

Er is een voortdurende verschuiving weg van fiat geld, en het momentum hiervan zal alleen maar toenemen in de komende tien jaar. Het tempo van de massale adoptie zal versnellen en er mag worden aangenomen dat de marktkapitalisatie van cryptocurrency in het komende decennium minstens 5.000% boven haar huidige waardering zal uitkomen.

Aldus de voorspelling van Nigel Green. Momenteel is de crypto-markt meer dan $400 miljard waard. Volgens Green zou dat betekenen dat de markt in de komende tien jaar zal groeien naar een waarde van maar liefst $20 biljoen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws