Rico Engelbarts
25/10/2018 15:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2018 15:30

“Cryptocurrency markt stijgt komende tien jaar met 5.000%”

Nieuws
cryptocurrency_markt_stijgt_komende_tien_jaar_met_5000_procent

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Nigel Green, oprichter en CEO van deVere Group, een internationaal financieel adviesbureau, zegt dat de cryptocurrency-markt de komende tien jaar met zo’n 5.000% zal stijgen.
Bitcoin (BTC) nadert haar tienjarig bestaan. Het was op 31 oktober 2008 dat Satoshi Nakamoto zijn bekende paper over Bitcoin publiceerde. Nu is de grote vraag hoe de komende tien jaar eruit gaat zien voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Nigel Green heeft in ieder geval een bullish houding tegenover de markt.

Volgende week viert Bitcoin, de originele en nog steeds grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, haar tiende verjaardag. Bitcoin was de start van de crypto-revolutie en het heeft de wijze hoe de wereld transacties uitvoert, zaken doet en activa beheert, voor altijd veranderd. Het begon allemaal met Bitcoin.

Aldus de CEO van DeVere. Ondanks het optimisme van Green met omtrent de crypto-markt en Bitcoin, denkt hij wel dat de dominantie van Bitcoin in de markt zal afnemen. Hij legt uit:

Hoewel ik de pret niet wil bederven, geloof ik dat Bitcoins invloed en dominantie met betrekking tot de cryptocurrency-sector in haar tweede decennium drastisch zal afnemen. Dit komt doordat, naarmate de massaconsumptie van cryptocurrency groeit, er steeds meer digitale valuta zullen worden gelanceerd – door organisaties in zowel de private als de publieke sector. Dit zal de concurrentie voor Bitcoin vergroten en haar marktaandeel verkleinen. Bovendien is het waarschijnlijk dat Bitcoin geraakt zal worden door superieure technologie, functies en oplossingen die aangeboden worden door andere bestaande en nog te verschijnen cryptocurrencies.

Het is absoluut mogelijk dat er nieuwe cryptocurrencies zullen verschijnen op de markt die Bitcoin van haar troon zullen verstoten; of in ieder geval wat van haar marktaandeel zullen inpikken. Toch lijkt het wat onwaarschijnlijk dat mensen massaal miljarden dollars over zullen zetten van Bitcoin naar een nieuwe altcoin. Bitcoins nut als waarde-opslagmiddel blijft vooralsnog ongeëvenaard.

Er is een voortdurende verschuiving weg van fiat geld, en het momentum hiervan zal alleen maar toenemen in de komende tien jaar. Het tempo van de massale adoptie zal versnellen en er mag worden aangenomen dat de marktkapitalisatie van cryptocurrency in het komende decennium minstens 5.000% boven haar huidige waardering zal uitkomen.

Aldus de voorspelling van Nigel Green. Momenteel is de crypto-markt meer dan $400 miljard waard. Volgens Green zou dat betekenen dat de markt in de komende tien jaar zal groeien naar een waarde van maar liefst $20 biljoen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement