Home Nieuws Cryptocurrency nieuwssite CCN bezwijkt onder Google update en sluit de deuren

Cryptocurrency nieuwssite CCN bezwijkt onder Google update en sluit de deuren

CCN, een van de populairste Amerikaanse cryptocurrency nieuwswebsites op het internet, gaat sluiten. Dat meldt het bedrijf op zijn website in een aankondiging op 10 juni.

CCN meldt dat het aantal bezoekers via mobiele telefoons met 71% is afgenomen na een aanpassing van Google op 3 juni, genaamd de June 2019 Core Update. Wat er precies aan de hand is, is echter onduidelijk.

- Advertentie -

Jonas Borchgrevink, oprichter en directeur van CNN, zegt dat de website weleens eerder een daling in bezoekersaantallen zag, maar nooit zo sterk. Tevens zegt Borchgrevink dat het onmogelijk is geworden om CCN voort te laten bestaan aangezien het team nu groter dan ooit is. Het team werd betaald via de advertenties op de website.

CCN werd in 2013 opgericht onder de naam CryptoCoinNews. Het is samen met Cointelegraph en Coindesk een van de best bezochte cryptonieuwssites. Uit data van Sistrix.com blijkt dat ook Cointelegraph een daling van 21,1% zag en CoinDesk een daling van 34,6%.

Verder schrijft Borchgrevink dat ook sites als The Daily Mail, een grote Britse roddelkrant, zijn bezoekersaantal behoorlijk zag dalen. Er wordt daarom gespeculeerd dat Google nu harder optreedt tegen clickbait-achtige titels met de recente update. Alhoewel CCN zichzelf bestempelt als onpartijdig, stond de website vol met bijgedragen pro-Trump en andere alt-right artikelen.

Jonas Borchgrevink zegt behoorlijk teleurgesteld te zijn:

Als Google denkt dat CCN plotseling, letterlijk van de ene dag op de andere, slecht is, waarom geeft u ons dan niet de kans om het waarom te begrijpen en ons een manier te geven om te veranderen vóór een belangrijke update. In plaats daarvan ontvangen we ’s nachts een klap in het gezicht zonder kennis van wat we verkeerd hebben gedaan, wat een impact heeft op een team van meer dan 60 mensen. Zes jaar werk is verdampt.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.584,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.650,28 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.655,75 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.664,97 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.