Kevin Schijven Kevin Schijven
11/06/2019 10:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2019 10:46

Cryptocurrency nieuwssite CCN bezwijkt onder Google update en sluit de deuren

Nieuws
Cryptocurrency nieuwssite CCN gaat de deuren sluiten

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

CCN, een van de populairste Amerikaanse cryptocurrency nieuwswebsites op het internet, gaat sluiten. Dat meldt het bedrijf op zijn website in een aankondiging op 10 juni.
CCN meldt dat het aantal bezoekers via mobiele telefoons met 71% is afgenomen na een aanpassing van Google op 3 juni, genaamd de June 2019 Core Update. Wat er precies aan de hand is, is echter onduidelijk.
Jonas Borchgrevink, oprichter en directeur van CNN, zegt dat de website weleens eerder een daling in bezoekersaantallen zag, maar nooit zo sterk. Tevens zegt Borchgrevink dat het onmogelijk is geworden om CCN voort te laten bestaan aangezien het team nu groter dan ooit is. Het team werd betaald via de advertenties op de website.
CCN werd in 2013 opgericht onder de naam CryptoCoinNews. Het is samen met Cointelegraph en Coindesk een van de best bezochte cryptonieuwssites. Uit data van Sistrix.com blijkt dat ook Cointelegraph een daling van 21,1% zag en CoinDesk een daling van 34,6%.
Verder schrijft Borchgrevink dat ook sites als The Daily Mail, een grote Britse roddelkrant, zijn bezoekersaantal behoorlijk zag dalen. Er wordt daarom gespeculeerd dat Google nu harder optreedt tegen clickbait-achtige titels met de recente update. Alhoewel CCN zichzelf bestempelt als onpartijdig, stond de website vol met bijgedragen pro-Trump en andere alt-right artikelen.
Jonas Borchgrevink zegt behoorlijk teleurgesteld te zijn:

Als Google denkt dat CCN plotseling, letterlijk van de ene dag op de andere, slecht is, waarom geeft u ons dan niet de kans om het waarom te begrijpen en ons een manier te geven om te veranderen vóór een belangrijke update. In plaats daarvan ontvangen we ’s nachts een klap in het gezicht zonder kennis van wat we verkeerd hebben gedaan, wat een impact heeft op een team van meer dan 60 mensen. Zes jaar werk is verdampt.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie