Kevin Schijven Kevin Schijven
07/08/2019 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2019 10:00

Cryptocurreny exchange Binance lekt naar verluidt gebruikersdata

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc...
Cryptocurrency exchange Binance kampt wederom met problemen

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Vertrouwelijke persoonsgegevens uit Know Your Customer (KYC) data van cryptocurrency exchange Binance zou naar verluidt gelekt zijn. Geruchten over het verhaal doen de rondte op Twitter en gebruikers maken zich zorgen.
Changpeng Zhao, CEO van Binance, ontkent het lek. Hij schrijft op Twitter dat men niet moet vallen voor de verhalen en dat Binance het datalek momenteel aan het onderzoeken is.


De data wordt momenteel gelekt in een Telegramgroep met de naam KYC is important. De groep groeit enorm hard en heeft ondertussen al meer dan 10.000 leden.
Inmiddels heeft Binance een officiële verklaring online geplaatst. In de verklaring staat dat een onbekend persoon Binance bedreigd heeft met het lekken van 10.000 persoonlijke foto’s van klanten als Binance deze persoon niet 300 bitcoins (BTC) uitbetaalt.


Binance zegt dat, nadat de exchange weigerde op de afpersing in te gaan, deze persoon begonnen is met het lekken van de data naar het publiek en de media. Binance geeft aan dat er echter inconsistenties in de data zitten; de data mist namelijk een watermerk die de foto’s hebben in het systeem van Binance.
Het lijkt erop dat de foto’s dateren uit februari 2018. Binance maakte toen gebruik van een derde partij voor de verificatie van KYC-gegevens vanwege het hoge volume destijds. Binance zegt dat het nog verder onderzoek zal doen.
Tevens loont Binance tot 25 BTC uit voor waardevolle informatie die kan helpen om deze persoon te identificeren, afhankelijk van de bruikbaarheid van de informatie. De informatie kan gedeeld worden met behulp van een supportticket via deze link.
Binance lag onlangs ook al onder vuur. De transparantie van de Binance Charity Foundation, de liefdadigheidstak van de exchange, werd in twijfel getrokken toen bleek dat beloofde donaties (nog) niet zijn uitbetaald.
Altcoins hebben in 2019 lang niet zo’n sterk jaar gehad als bitcoin. Zhao gaf echter onlangs aan dat hij verwacht dat er binnenkort eindelijk een alt-seizoen aankomt.
Eind vorige maand lanceerde Binance block trading, waarmee klanten grote hoeveelheden (10+ BTC) aan cryptocurrencies in een keer kunnen verhandelen.
Heb je maandag de nieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Advertentie
crypto-insiders-icon