Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Cryptocurreny exchange Binance lekt naar verluidt gebruikersdata

Vertrouwelijke persoonsgegevens uit Know Your Customer (KYC) data van cryptocurrency exchange Binance zou naar verluidt gelekt zijn. Geruchten over het verhaal doen de rondte op Twitter en gebruikers maken zich zorgen.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, ontkent het lek. Hij schrijft op Twitter dat men niet moet vallen voor de verhalen en dat Binance het datalek momenteel aan het onderzoeken is.

- Advertentie -

De data wordt momenteel gelekt in een Telegramgroep met de naam KYC is important. De groep groeit enorm hard en heeft ondertussen al meer dan 10.000 leden.

Inmiddels heeft Binance een officiële verklaring online geplaatst. In de verklaring staat dat een onbekend persoon Binance bedreigd heeft met het lekken van 10.000 persoonlijke foto’s van klanten als Binance deze persoon niet 300 bitcoins (BTC) uitbetaalt.

Binance zegt dat, nadat de exchange weigerde op de afpersing in te gaan, deze persoon begonnen is met het lekken van de data naar het publiek en de media. Binance geeft aan dat er echter inconsistenties in de data zitten; de data mist namelijk een watermerk die de foto’s hebben in het systeem van Binance.

Het lijkt erop dat de foto’s dateren uit februari 2018. Binance maakte toen gebruik van een derde partij voor de verificatie van KYC-gegevens vanwege het hoge volume destijds. Binance zegt dat het nog verder onderzoek zal doen.

Tevens loont Binance tot 25 BTC uit voor waardevolle informatie die kan helpen om deze persoon te identificeren, afhankelijk van de bruikbaarheid van de informatie. De informatie kan gedeeld worden met behulp van een supportticket via deze link.

Binance lag onlangs ook al onder vuur. De transparantie van de Binance Charity Foundation, de liefdadigheidstak van de exchange, werd in twijfel getrokken toen bleek dat beloofde donaties (nog) niet zijn uitbetaald.

Altcoins hebben in 2019 lang niet zo’n sterk jaar gehad als bitcoin. Zhao gaf echter onlangs aan dat hij verwacht dat er binnenkort eindelijk een alt-seizoen aankomt.

Eind vorige maand lanceerde Binance block trading, waarmee klanten grote hoeveelheden (10+ BTC) aan cryptocurrencies in een keer kunnen verhandelen.

Heb je maandag de nieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.130,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.934,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.967,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.031,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.044,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.130,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.934,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.967,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.031,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.044,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...