Rico Engelbarts
26/06/2018 11:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

Cypto-markt blijft relatief stabiel: Theta stijgt met 30% terwijl tokens grote winsten boeken

Nieuws
crypto_markt_stabiel_theta_30_procent_gestegen

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De markt voor cryptocurrency is in de afgelopen 24 uur licht gestegen met $4 miljard, wat investeerders ademruimte geeft in een grote uitverkoop op de middellange termijn en een neerwaartse trend.
In een zijwaartse markt, een periode waarin grote cryptocurrencies als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) amper bewegen, maar toch enige stabiliteit veiligstellen, presteren tokens en kleinschalige cryptocurrencies uitzonderlijk goed ten opzichte van zowel de Amerikaanse dollar (USD) als BTC.
Interessante trend van tokens en hun sterke prestaties
De cryptomarkt is nog altijd grotendeels afhankelijk van de twee grootste cryptocurrencies, Bitcoin en Ethereum. Wanneer de prijs van BTC stijgt, ervaren de tokens een geïntensiveerde bewegingen aan de bovenkant en wanneer de BTC-prijs daalt, maken de tokens een geïntensiveerde bewegingen aan de onderkant mee.
Beïnvloede bewegingen van tokens op basis van de prestaties van BTC en ETH zijn grotendeels toe te schrijven aan de verschillende niveaus van het risico dat beleggers bereid zijn te nemen in een bull-rally en een bear-cyclus. Gezien hun hoge volatiliteit en kortere staat van dienst, zijn tokens veel risicovollere investeringen dan BTC en ETH.
Het American Institute for Economic Research (AIER) ontdekte dat zelfs onder grote cryptocurrencies als ETH, XRP en BCH, BTC aanzienlijk minder volatiel is. De onderzoekers van AIER verklaarden:

Economen en statistici meten de volatiliteit van een variabele op veel manieren. Wij kiezen een relatief eenvoudige maatstaf: de gemiddelde dagelijkse procentuele prijsverandering. We berekenen de absolute waarde van het dagelijkse percentage rendement voor elke currency en jaar. Bij onze meting is Bitcoin, in elk jaar, het minst volatiel van de vijf cryptocurrencies die we bestuderen. Bitcoin bereikte haar laagste gemiddelde dagelijkse prijsbeweging, minder dan 2%, in 2016, voordat het weer steeg naar niveaus die sinds 2013 niet meer zijn waargenomen.

Als zodanig hebben beleggers tijdens een bear-cycle de neiging om hun geld te herverdelen van tokens naar BTC of stablecoins als Tether, en zien investeerders tijdens bull-rallies, zowel op de korte als lange termijn, liever hogere winsten met meer volatiele assets.
In een zijwaartse markt presteren tokens ook goed, zoals te zien is de de recente prestaties van Theta, Golem, Kyber Network, Aelf, Zilliqa en Ontology. In de afgelopen twee dagen stegen de meeste van deze tokens met ongeveer 10 tot 20% ten opzichte van Bitcoin, die overigens zelf ook steeg van $5.800 naar $6.250 binnen een periode van 48 uur.
Theta steeg 43% t.o.v. Bitcoin sinds 24 juni
Theta, de langverwachte en gehypte op Ethereum gebaseerde token, geïnvesteerd en geadviseerd door YouTube medeoprichter Steve Chen, Samsung, Sony en Sierra Ventures, is met meer dan 20% gestegen op 24 juni en met nog eens 30% op 25 juni.
crypto_markt_stabiel_theta_30_procent_stijging_grafiek
Ten opzichte van Bitcoin is Theta sinds 24 juni met 43% gestegen van 0,000018 tot 0,00002584. Diverse technische indicatoren, waaronder zowel exponentiële als eenvoudige voortschrijdende gemiddelden, evenals de Relative Strength Index (RSI) wijzen naar een neutrale zone voor Theta, wat de token verder kan doen toenemen in waarde, mits de grote cryptocurrencies stabiel kunnen blijven.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie