De oplossing voor Amazon: Een eigen cryptocurrency

Nadat WorldFirst via een e-mail bekendmaakte dat het haar activiteiten in Amerika staakt, lijkt Amazon in de problemen te gaan komen. Amazon gebruikt WorldFirst namelijk als betalingsverwerker voor de betalingen op het platform. De CEO van Binance zegt dé oplossing te hebben voor het probleem waar Amazon nu mee te maken heeft.

Vorig jaar werd duidelijk dat Ant Financial, het moederbedrijf van het Chinese Alipay, de betalingsverwerker van Amazon niet mocht overnemen van het Committee on Foreign Investment in de Verenigde Staten, wat waarschijnlijk een gevolg is van de aanhoudende handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. WorldFirst besloot daarom al haar activiteiten in de VS te staken om de overname mogelijk te kunnen maken.

Amazon zal dus een nieuwe betalingsverwerker moeten gaan zoeken. WorldFirst trekt zich namelijk vanaf 15 februari terug. Amazon zegt al in gesprek te zijn met een van de concurrenten van WorldFirst, Payoneer. Echter zegt Changpeng Zhao, de CEO van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange, een beter idee te hebben. Hij tweette over de kwestie:

Ik kan niet begrijpen dat niet alle (niet fysieke) internetbedrijven crypto accepteren voor betalingen. Het is eenvoudiger, sneller en goedkoper om te integreren dan traditionele betalingsgateways. Minder papierwerk. En bereikt een diversere demografie en geografie.

De potentiële koper van WorldFirst lijkt ook te pushen voor meer blockchain-technologie in de economie. Het moederbedrijf van Ant First, Alibaba, heeft namelijk al 89 blockchain-patenten in China aangevraagd. Met de overname van WorldFirst hoopt het Chinese bedrijf haar diensten verder uit te kunnen bereiden buiten de grenzen van China.

China is over het algemeen fel tegen cryptocurrencies, zo zijn crypto exchanges verboden. Echter doet het land relatief veel onderzoek naar blockchain-technologie. Dit onderzoek zal uiteindelijk de totale crypto-industrie helpen ontwikkelen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

4.6/5

€6.863,69 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.843,68 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.755,93 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.834,42 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.846,10 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.782,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.829,96 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.956,75 Kopen
Laatste nieuws