Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Deutsche Bank onderzoek voorspelt een mooie toekomst voor crypto wanneer hoge inflatie opduikt

Tegen 2030 zal de vraag naar alternatieve valuta stijgen, waarbij digitale valuta contant geld uiteindelijk zal vervangen, aldus een recent onderzoek van Deutsche Bank.

In het Imagine 2030-rapport vestigde Jim Reid, strateeg van de Deutsche Bank, de aandacht op de uitdagingen waar het bestaande fiat-systeem de afgelopen jaren mee is geconfronteerd, met name met de opkomst van cryptocurrencies. Reid kwam tot de conclusie dat de groeiende vraag naar alternatieve betaalmiddelen en anonimiteit, meer en meer individuen naar digitale valuta zou kunnen drijven.

- Advertentie -

Om adoptie in de breedte te creëren, moeten digitale valuta grote obstakels overwinnen. Deze omvatten legitimiteit in de perceptie van overheden en regelgevers, waar prijsstabiliteit een belangrijk onderdeel van is en een wereldwijd bereik op het gebied van betalingen mogelijk maakt. Volgens Reid zullen samenwerkingen tussen belangrijke spelers zoals mobiele apps en betaalproviders deze ontwikkeling mogelijk maken.

Tegelijkertijd wees Reid erop dat met reguliere adoptie er nieuwe uitdagingen zullen ontstaan. Onder de grote bedreigingen voor een compleet op digitale valuta gebaseerd financieel systeem noemde Reid de afhankelijkheid van elektriciteit, cyberaanvallen en een digitale oorlog. “wanneer dat gebeurt, kunnen de lijnen tussen cryptocurrencies, financiële instellingen en publieke en private sectoren vervagen,” schreef Reid.

In de tussentijd voeren wereldregeringen actief debat omtrent de noodzaak om nationale digitale valuta te ontwikkelen. Eerder vandaag gaf gouverneur Haruhiko Kuroda van de Bank of Japan aan dat er weinig tot geen vraag van het publiek is naar een centrale bank (CBDC) in het land. Kuroda merkte op dat er een toenemende vraag naar contante betalingen is en voegde eraan toe dat de bank technisch en juridisch onderzoek naar deze kwestie had verricht.

De Britse Maagdeneilanden kiezen voor een meer proactieve benadering van een CBDC en kondigen aan dat het land dat er een digitale valuta in ontwikkeling is genaamd ‘BVI ~ LIFE’, in samenwerking met blockchain-startup LifeLabs. De valuta is onderdeel van een breder initiatief om de lokale fintech-sector te laten groeien. Tevens zal het gekoppeld worden aan de dollar.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.247,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.307,63 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.311,95 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.315,09 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.351,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...