Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Digitale valuta uitgegeven door centrale banken zien steeds meer interesse

In een recent bericht van de Bank of International Settlements (BIS) kwam naar voren dat de interesse in digitale valuta uitgegeven door een centrale bank (CBDC) sterk is toegenomen. Op 24 augustus publiceerde de BIS een paper die de voortgang analyseerde die CBDC’s gemaakt hebben wat hun onderzoek en ontwikkeling weergeeft. Daarnaast worden ook de technische ontwikkelingen en het beleid besproken.

Het uitgebreide onderzoek is gebaseerd op meer dan 16.000 toespraken van centrale banken die de afgelopen jaren de ontwerpen en motieven van de CBDC hebben beoordeelt. Volgens de paper is het standpunt van veel banken verandert ten opzichte van CBDC’s. De groeiende interesse in CBDC’s is overweldigend. De data van BIS toont aan dat er in 2020 vaker op Google gezocht wordt naar CBDC’s dan naar Bitcoin (BTC) en Facebook’s Libra.

- Advertentie -

Hoewel het concept van de CBDC’s al langer op de plank ligt, pakt het in 2020 pas de aandacht. De BIS kwam met met een aantal mogelijke scenario’s waarom de interesse zo gestegen is. De aankondiging van Facebook Libra was de eerste, hier werd massaal op gereageerd en werd gezien als een omslagpunt.

Eind 2019 kondigde een aantal grote banken aan interesse te hebben in de technologie en gaven aan dit op korte termijn aan te willen bieden. Het aantal banken wat het op een gemiddelde termijn van 1 tot 6 jaar aan wil bieden is ook verdubbeld. Volgens de BIS heeft het coronavirus ook een belangrijke rol gespeeld in het versnellen van het proces. Doordat veel mensen bang zijn dat het virus over te dragen is door het gebruik van cashgeld wordt er naar alternatieven gezocht.

In Nederland, China en Zweden wordt er ook onderzoek gedaan met hoge prioriteit, in Amerika werd al langer gekeken naar potentiële fiscale stimuleringsmaatregelen en verwezen daarom naar het potentieel van een digitale dollar.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.421,27 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.421,27 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...