Ivo Melchers Ivo Melchers
01/01/2024 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2024 10:12

Dit had een €1.000 investering in Tesla in januari je nu opgeleverd

Nieuws
Dit had een €1.000 investering in Tesla in januari je nu opgeleverd

Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

2023 zal de boeken ingaan als een goed jaar voor beleggers. Niet alleen bitcoin (BTC) en het gros van de cryptomarkt is fors gestegen, ook veel aandelen hebben een indrukwekkend pad afgelegd de afgelopen twaalf maanden. Als je op de eerste traditionele handelsdag van het jaar 1.000 euro in Tesla (TSLA) had gestopt, hoeveel was dat dan nu waard geweest?

Handelsplatform eToro biedt gebruikers de mogelijkheid om naast crypto ook in aandelen, zoals Tesla, te handelen. Met slechts een paar klikken kun je al een account aanmaken en het platform verkennen.

Bitcoin wallet van El Salvador gehackt, persoonsdata gelekt

137% rendement

Op de eerste handelsdag van het jaar (3 januari) kon je jezelf met een investering van 108,10 dollar tot aandeelhouder van Tesla bekronen. Op het moment van schrijven is de koers van Tesla gestegen tot 256,61 dollar. Dit weerspiegelt een koersstijging van 137,38 procent.

Dit betekent dat als je op 3 januari had besloten om 1.000 euro te investeren in het bedrijf van Elon Musk, dit nu een waarde van 2.373,80 euro zou dragen. De totale winst staat dus gelijk aan 1.373,80 euro.

Het aandeel van Tesla heeft voornamelijk gedurende de eerste helft van het jaar in bloei gestaan. Het jaarlijkse hoogtepunt werd dan ook in juli bereikt. Om precies te zijn bereikte de koers op 18 juli een absolute piek van 293,34 dollar. Gemeten vanaf de jaarlijkse openingskoers van 108,10 dollar betreft het een koersstijging van 171,36 procent.

Advertentie

Tesla vs BTC: verhandel beiden op eToro

De marktkapitalisatie van Tesla is al enkele jaren enigszins vergelijkbaar met die van Bitcoin. Momenteel staat Bitcoin slechts 1 plek hoger dan Tesla op de ranglijst wat betreft grootste wereldwijde activa, zo blijkt uit data van Companies Market Cap.

Bitcoin staat met een totale marktkapitalisatie van 830 miljard dollar op plek 10, terwijl Tesla plek 11 in beslag neemt met ongeveer 790 miljard dollar. Ook aan het begin van het jaar gingen de twee activa nek aan nek, maar destijds had Tesla juist een kleine voorsprong.

De inhaalslag van bitcoin betekent logischerwijs dat het decentrale activum vooralsnog een hoger jaarlijks rendement heeft dan Tesla. De bitcoin koers staat op het moment namelijk 149,97 procent hoger dan op 1 januari.

Al met al zijn beide activa als een raket de lucht in geschoten dit jaar. Gebruikers van eToro hebben de flexibiliteit om zowel bitcoin als Tesla op te nemen in hun beleggingsportefeuilles. Ook een gediversifieerd portfolio opbouwen met verschillende activaklassen? Via deze link kun je gratis een account aanmaken en direct van start gaan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie