Wessel Kersting Wessel Kersting
21/05/2022 14:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2022 14:35

Dit wijst erop dat je mogelijk een bitcoin verslaving hebt

Nieuws
Dit wijst erop dat je mogelijk een cryptocurrency verslaving hebt

Foto: Friends Stock/Shutterstock

LA Times, een populair nieuwsplatform in Los Angeles, heeft het onlangs in haar podcast genaamd the Times over cryptocurrency-verslaving gehad. Het is namelijk duidelijk dat Cryptocurrency-verslaving weer helemaal terug is. Gustavo Arellano, de host van de podcast, gaf aan dat de verslaving alleen maar erger is geworden door de huidige marktomstandigheden.

Arellano gaf daarnaast aan dat een verslaving ook wordt gefaciliteerd door alle verschillende apps en platformen die makkelijk te bereiken zijn. Daarnaast helpt het natuurlijk ook niet dat de markt 24/7 open is. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Mensen zijn geobsedeerd met cryptocurrency

Mede-host Andrea Chang beschreef de cryptocurrencymarkt en gaf aan dat veel interesse in de markt is doordat mensen graag snel veel geld willen verdienen en zij het idee krijgen dat dat door middel van cryptocurrency kan. 

Chang had ook in een artikel van haar in de LA Times een verhaal van een verslaafde gedeeld. Diegene gaf aan dat cryptocurrency ook zijn hele dagelijkse routine en sociale leven beïnvloedde.  

Ze zijn nu bezorgd dat ze verslaafd zijn, volledig verslaafd aan crypto, ze kunnen niet stoppen met handelen, ze kunnen niet slapen, hebben moeite met eten, zeggen nee tegen sociale uitstapjes met vrienden of negeren hun familie.”

Een ander voorbeeld die werd opgehaald in de podcast was een anecdote van een 26 jarige vrouw uit Engeland die de cryptocurrencymarkt voor het eerst betrad in januari van dit jaar. Chang gaf aan dat deze mevrouw tot 5 uur ‘s nachts opbleef om de koersen te checken. Overdag deed ze dit ook honderden keren per dag. 

Advertentie

Moet je hulp zoeken?

Ashley Loeb Blassingame, medeoprichter van adviesdienst Lionrock, gaf aan dat het niet gek mensen op de cryptocurrencymarkt verslaafd raken aangezien gokken en crypto hetzelfde deel van iemands brein stimuleren.

Crypto-verslaving werkt op dezelfde manier als bijna elke andere verslaving, en het komt het dichtst in de buurt van gokken in termen van, je krijgt elke keer dat je een transactie doet dopamine-hit, het is die stimulance die een deel van onze hersenen zoekt.”

Mocht je vermoeden ook een verslaving te hebben is het ’t beste om professionele hulp te zoeken.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie