Rico Engelbarts
07/10/2018 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2018 16:30

Donatiefonds van Amerikaanse universiteit Yale investeert in cryptocurrencies

Nieuws
donatiefonds_van_amerikaanse_universiteit_yale_investeert_in_cryptocurrencies

Al lange tijd zijn de donatie fondsen van de Amerikaanse ‘Ivy League’ universiteiten pionieren in de investeringswereld. Zo waren het een van de eerste investeerders in de nu conventionele privaat vermogens en beleggingsfondsen. Mogelijk is dit ook een teken voor de toekomst van crypto, gezien Yale afgelopen vrijdag heeft aangekondigd dat het in een crypto fonds investeert.
Yale was een van de eerste investeerders in het recent gelanceerde Paradigm cryptocurrency fonds. Paradigm is gestart door Fred Ehrsam van Coinbase, Matt Huang van Sequoia, en Charles Noye van het crypto beleggingsfonds Pantera. Paradigm focust zich voornamelijk op projecten in een vroeg stadium binnen de crypto industrie.
Hoewel het niet bekend is hoeveel Yale in Paradigm heeft geïnvesteerd werd onlangs bekend dat het fonds zo’n $400 miljoen heeft geworven.

Alarmbellen bij Solana: helft van alle token pre-sales is een scam

Alternatieve strategieën

Het fonds van Yale volgt al enige tijd een alternatieve strategie. Zo heeft het zo’n 60% opzij gezet voor het beleggen in alternatieve investeringen. Beleggen in traditionele aandelen is daarentegen maar zo’n 13% van investeringen.
Dankzij deze strategieën wist het fonds onder leiding van David Swensen te groeien van $1 miljard in 1985 naar een huidige waarde van zo’n $29 miljard. Hiermee heeft Yale het op een na grootste donatiefonds ter wereld, net achter Harvard dat op zo’n $36 miljard staat.

Advertentie

Crypto en Yale

De nieuwe investering van Yale is echter niet de eerste keer dat het de crypto wereld verkent. Zo had Yale al eerder geïnvesteerd in een crypto fonds van$300 miljoen van venture capital firma Andreesen Horowitz.
Ondanks de negatieve marktprestaties binnen de crypto wereld blijft het aantal crypto fondsen groeien. Zo zijn er tegenwoordig al 389 gelijksoortige fondsen terwijl dit er in 2016 nog maar 23 waren.
De investering van Yale is goed nieuws voor de mainstream acceptatie van cryptocurrencies onder institutionele investeerders. Ook zal het interessant zijn om te zien hoe andere fondsen hierop zullen reageren, gezien eerdere alternatieve investeringen van Yale al zeer goed hebben gepresteerd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie