Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Donatiefonds van Amerikaanse universiteit Yale investeert in cryptocurrencies

Al lange tijd zijn de donatie fondsen van de Amerikaanse ‘Ivy League’ universiteiten pionieren in de investeringswereld. Zo waren het een van de eerste investeerders in de nu conventionele privaat vermogens en beleggingsfondsen. Mogelijk is dit ook een teken voor de toekomst van crypto, gezien Yale afgelopen vrijdag heeft aangekondigd dat het in een crypto fonds investeert.

Yale was een van de eerste investeerders in het recent gelanceerde Paradigm cryptocurrency fonds. Paradigm is gestart door Fred Ehrsam van Coinbase, Matt Huang van Sequoia, en Charles Noye van het crypto beleggingsfonds Pantera. Paradigm focust zich voornamelijk op projecten in een vroeg stadium binnen de crypto industrie.

- Advertentie -

Hoewel het niet bekend is hoeveel Yale in Paradigm heeft geïnvesteerd werd onlangs bekend dat het fonds zo’n $400 miljoen heeft geworven.

Alternatieve strategieën

Het fonds van Yale volgt al enige tijd een alternatieve strategie. Zo heeft het zo’n 60% opzij gezet voor het beleggen in alternatieve investeringen. Beleggen in traditionele aandelen is daarentegen maar zo’n 13% van investeringen.

Dankzij deze strategieën wist het fonds onder leiding van David Swensen te groeien van $1 miljard in 1985 naar een huidige waarde van zo’n $29 miljard. Hiermee heeft Yale het op een na grootste donatiefonds ter wereld, net achter Harvard dat op zo’n $36 miljard staat.

Crypto en Yale

De nieuwe investering van Yale is echter niet de eerste keer dat het de crypto wereld verkent. Zo had Yale al eerder geïnvesteerd in een crypto fonds van$300 miljoen van venture capital firma Andreesen Horowitz.

Ondanks de negatieve marktprestaties binnen de crypto wereld blijft het aantal crypto fondsen groeien. Zo zijn er tegenwoordig al 389 gelijksoortige fondsen terwijl dit er in 2016 nog maar 23 waren.

De investering van Yale is goed nieuws voor de mainstream acceptatie van cryptocurrencies onder institutionele investeerders. Ook zal het interessant zijn om te zien hoe andere fondsen hierop zullen reageren, gezien eerdere alternatieve investeringen van Yale al zeer goed hebben gepresteerd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.107,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.129,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.160,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.191,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.292,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.292,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.107,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.129,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.160,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.191,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...